Dags att föda - Danderyds sjukhus
Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Dags att föda

Vi vet att varje förlossning är unik och månar om att varje möte ska bli individuellt och anpassat efter era unika behov.

Förlossningsavdelningen är nyrenoverad och vi kan numera erbjuda enskild dusch och toalett till alla blivande mammor.

Sjukhuset har tillgång till alla former av specialistvård som kan komma ifråga i anslutning till förlossningen.

När barnet är fött kan du och din nyblivna familj flytta över till vårt uppskattade Hotell-BB eller vårdavdelning 16 i eget rum. Här får ni i lugn och ro bekanta er med ert nyfödda barn och ni har tillgång till professionell amningshjälp.

Vaginal förlossning

Förlossningen kan starta på olika sätt. Oftast startar den med värkar, med att vattnet går eller med en liten slemmig blödning. Ta kontakt med förlossningen när du känner att värkarna börjar komma regelbundet och tilltar i styrka.

Planerat kejsarsnitt

Ungefär hälften av alla kejsarsnitt är planerade och görs i regel på medicinsk indikation. Beslut om kejsarsnitt fattas av läkare i samråd med dig som patient.

Vanliga frågor och svar

Kommer jag att få plats på förlossningen?

Vi gör vårt bästa för att du som har valt att föda på Danderyds sjukhus ska få plats hos oss. Ibland innebär det att medicinska prioriteringar måste göras och minde brådskande tillstånd får vänta eller får åka till en annan förlossningsavdelning i Stockholm. Enstaka gånger kan det även bli aktuellt med andra närliggande sjukhus i Mälardalen. Det är alltid vi som hjälper dig att hitta en mottagande förlossningsavdelning i så fall. Kontakta förlossningen