Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

"Det här klarar min kropp"

Vi är helt betagna av all proffsighet och det fina bemötandet, från att vi kom in på förlossningen till vistelsen på Hotell BB, berömmer de nyblivna föräldrarna Anna och Jakob.

Varenda barnmorska och undersköterska har varit helt underbara och läkarna kom på studs när de behövdes. Vi har bara gott att säga om Danderyds förlossning.

– Mot slutet av förlossningen upptäckte barnmorskan att Signes hjärtljud blev svagare. Hon kallade då på förlossningsläkaren och efter bara fyra minuter förlöstes Signe med sugklocka. Hon vägde 3,6 kilo och var 52 centimeter lång, berättar Anna stolt.

Men tillägger att hon inte alls var beredd på att det kunde göra så ont.

– Jag fick peppa mig under värkarna genom att hela tiden intala mig själv att "det här klarar min kropp" och genom att lita på personalens proffsiga hjälp.

Pappa Jakob erkänner att han var ganska spänd inför förlossningen.

– Jag var rädd för att jag inte skulle kunna vara ett bra stöd. Samtidigt var det svårt att i förväg greppa hur det skulle kännas att bli pappa, det är ju vårt första barn. Men allting gick bra och nu känner jag mig redo som pappa, eller ganska redo. De tuffa barnmorskorna här på Hotell BB har gjort mig mindre ängslig, säger han.

Allt förberett

Om bara några minuter är det dags för Anna, Jakob och Signe att lämna Hotell BB, doktorn har gått ronden, det obligatoriska PKU-provet har tagits och amningen fungerar. Hemma är allt förberett med bland annat en massa babykläder där respektive svärmor bidragit med en hel del hemstickat.


Artikeln kommer från Patientjournalen - Vad händer på Danderyds förlossning - läs den på webben eller ladda ner och skriv ut.


Läs fler föräldrars berättelser