Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Dialysmottagning - Löwenströmska sjukhuset

Njurmedicin

1177 Vårdguidens e-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta mottagningen - dygnet runt. Du kan till exempel fråga, boka och omboka tid, förnya recept eller se dina läkemedel.

Kontaktuppgifter

 • Telefon:  08-123 563 84
 • Fax:  08-123 442 66
 • Öppettid: 
  Måndag 07.00-19.00
  Tisdag 07.00-16.00
  Onsdag 07.00-19.00
  Torsdag 07.00-15.30
  Fredag 07.00-19.00
  Lördag 07.00-14.30
1177 Vårdguidens e-tjänster
Besöksadress:
Dialysmottagningen finns på Löwenströmska Sjukhuset i Upplands Väsby
Dr. Ziegerts väg 5D, 194 89 Upplands Väsby

Chefsjuksköterska: Marie Clefberg

Biträdande chefsjuksköterska: Anna-Karin Hedén

Specialistläkare: Eva Bång Bernstone

Medicinskt ansvarig överläkare: Boa Grönros Söderholm

Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vill du kontakta din vårdgivare elektroniskt ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Visa fler kontaktuppgifter

Om mottagningen

Löwenströmska sjukhusets dialysmottagning är en satellit till Danderyds sjukhus dialysmottagning. Vi tar emot dialyspatienter och utför hemodialysbehandlingar måndag till lördag.

På mottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, dietister och kuratorer i team. För att uppnå bästa kontinuitet tilldelas patienterna en patientansvarig sjuksköterska och en patientansvarig läkare.

Inför besöket

Dialysmottagningen på Löwenströmska sjukhuset ligger i hus 1 på entréplan. Där finns omklädningsrum med möjlighet till låst förvaring. Vi hanterar inte pengar utan dialysbehandlingarna faktureras upp till frikort.

Själva besöket

Det första du gör under ditt besök är att anmäla dig på mottagningen. Därefter kan du sätta dig i väntrummet. Den sjuksköterska som är ansvarig för din dialys hämtar dig.

Det finns hela tiden personal till hands som övervakar din behandling. En dialysbehandling tar normalt mellan tre och fem timmar. Vi bjuder på kaffe eller te och smörgås under behandlingen. Om du behöver går det även att beställa lunch.

Efter besöket

Din läkare på mottagningen ansvarar för att förnya recept på läkemedel, sjukskrivning och provsvar.

Efter första dialysbehandlingen görs den om igen vanligtvis fyra till fem gånger per vecka. Vi tar löpande blodprover för att säkerhetsställa att du får rätt behandlingsdos.