Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Dialysmottagning peritonealdialys

Njurmedicin

Vi behandlar dig som har en medicinsk njursjukdom.

1177 Vårdguidens e-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta mottagningen - dygnet runt. Du kan till exempel fråga, boka och omboka tid, förnya recept eller se dina läkemedel.

Kontaktuppgifter

  • Telefon:  08-123 572 23
  • Telefontid:  Mån-tors 07.30-16.00, fre 07.30-13.30
  • Öppettider:  Mån-tors 07.30-16.00, fre 07.30-13.30
1177 Vårdguidens e-tjänster

Om vi inte svarar så finns möjlighet att lämna meddelande så ringer vi upp så fort vi kan. Vid akuta ärenden på kvällar och helger finns möjlighet att få kontakt med njurjouren via vårdavdelning 71 på telefon 08-123 554 71.

  • Chefsjuksköterska: Maria Oldmark
    Telefon: 08-123 573 67
  • Medicinskt ansvarig överläkare: Elena Fedchenko

Vi har som regel att inte diskutera patientärenden via e-post, då vi inte kan garantera skyddet av personuppgifter. Vill du kontakta din vårdgivare elektroniskt ber vi dig använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.

.

Visa fler kontaktuppgifter

Om mottagningen

Vi behandlar dig som har en medicinsk njursjukdom och antingen redan har eller snart ska påbörja behandling med Peritonealdialys (PD). PD är en behandling som du med stöd av läkare och sjuksköterska kan utföra själv hemma.

Vi som arbetar här är läkare, sjuksköterskor, kuratorer och dietister.

Inför besöket

Vi skickar en kallelse till dig med tid för ditt besök. Av kallelsen framgår om du behöver ta några prover eller på annat sätt förbereda dig inför ditt besök hos oss.

Själva besöket

Det första du gör under ditt besök är att anmäla dig på mottagningen. Som patient hos oss får du i regel alltid träffa samma sjuksköterska och läkare. Efter ditt första besök kallar vi dig regelbundet för uppföljning och kontroll.

Under dina besök följer vi din njurpåverkan genom provtagningar och undersökningar. Vi tränar dig så att du kan utföra din dialys självständigt och kontrollerar att behandlingen är effektiv. Vi besöker dig hemma för att följa upp hur du klarar att utföra dialysen själv.

Vi ger även råd om livsstilsförändringar som påverkar njurfunktionen och beslutar om vilka läkemedel som bäst hjälper dig att bevara din njurfunktion.

Utifrån dina behov får du träffa läkare, dietist och kurator.

Efter besöket

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor.