Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Vi valde Danderyds sjukhus barnmorskemottagning

Oavsett om man väljer att föda på Danderyds sjukhus är man välkommen att gå på mödravård hos Danderyds sjukhus barnmorskemottagning.

Tre mammor berättar om varför de valde Danderyds sjukhus barnmorskemottagning, och om deras upplevelse av det.


Siran, Solna

Jag ville ha en mvc som låg nära både jobbet och hemmet då det blir några besök under graviditeten. 

För mig är det viktigt att ha en lyhörd, ärlig och erfaren barnmorska. Jag hade från olika håll, oberoende av varandra, hört gott om barnmorskemottagningen på Danderyds sjukhus. Nu i efterhand är jag glad att jag den för jag måste säga att jag hade den bästa barnmorskan för mig. Jag har även blivit bra bemött av de andra anställda både i telefon och i väntrummet. Jag skulle absolut rekommendera Danderyds sjukhus till mina vänner. 


Ulrica, Stocksund

Det är vikigt att det är lätt att ta sig dit från jobbet och hemifrån och bemötandet är väldigt viktigt. Det som var extra positivt med Danderyds sjukhus barnmorskemottagning var deras fantastiska bemötande och att de visade att pappa var lika vikigt som mamma. Att de alltid frågade hur det kändes även för honom och frågade hur han mådde betydde väldigt mycket för oss och var en stor anledning till att vi valde barnmorskemottagningen på Danderyds sjukhus även när det var dags för vårt andra barn.

Vi valde Danderyds sjukhus barnmorskemottagning för att vi bor väldigt nära och läste om den på internet och våra vänner hade mest gott att säga om det. 

Det vi ansåg som viktigt var att vi skulle få en bra vård men allra mest att vi skulle få en bra barnmorska. En trevlig person som verkligen lyssnar och tar ens åsikter och frågor på allvar. Vi gick in med inställningen att man kan byta om man inte trivs men efter första fem minuterna med vår barnmorska var vi "fast".

Det positiva med barnmorskemottagningen var känslan av att ha kommit till ett seriöst ställe. Receptionisten var alltid glad och skämtsam och kom ihåg en och man fick bra information, bra utbildningar och själva lokalen var fräsch. Ingen var någonsin stressad och hade man tid klockan ett så kom hon och hämtade en prick ett. Normalt är vår uppfattning att man alltid måste vänta längre än man trott men inte på här. Allra mest positivt var ju vår fantastiska barnmorska som gjorde det roligt att komma dit och något att se fram emot bland alla krämpor man hade, hon var alltid positiv och vi kände att man kunde fråga om allt och få svar, man hade en hel timme att sitta och prata och det kändes aldrig som att man behövde skynda sig. Vi har inget negativt att säga om Danderyds sjukhus barnmorskemottagning, men allt handlar nog om personkemi och att man trivs hos den man går till.


Mariette, Vaxholm

I första hand valde vi Danderyds sjukhus barnmorskemottagning för att det ligger nära, men när vi nu väntade vårt andra barn valde vi samma för att de är så bra. Det är tryggt att mvc är kopplat till förlossningen. 

Förutom att det är lätt att ta sig till sitt mvc från jobbet och hemifrån är också bemötandet är väldigt viktigt. Det som var extra positivt med barnmorskemottagningen var deras fantastiska bemötande och att de visade att pappa var lika vikigt som mamma.

Att de alltid frågade hur det kändes även för honom och frågade hur han mådde betydde väldigt mycket för oss och var en stor anledning till att vi valde Danderyds sjukhus även när det var dags för vårt andra barn.

Kort om Danderyds sjukhus barnmorskemottagning

Barnmorskemottagningen tillhör kvinnokliniken på Danderyds sjukhus. Vi erbjuder mödravård för dig som är gravid och som vill föda barn på Danderyds förlossning eller något annat sjukhus.

Vid behov får du tillgång till specialistläkare, förlossning, ultraljudsmottagning.

Besöken hos oss är kostnadsfria.

Danderyds sjukhus barnmorskemottagning hette tidigare Prima Liv.