Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

För dig med närstående på sjukhuset

Ska du besöka någon på sjukhuset? Här har vi samlat information för anhöriga och närstående som kan vara bra att ha koll på.

Mottagningar och avdelningar

Danderyds sjukhus är ett stort akutsjukhus med över 70 mottagningar och avdelningar. Här hittar du viktig information och besökstider.


Service på sjukhuset

På sjukhuset finns både restauranger och en del butiker där du bland annat kan handla blommor. Här hittar du en lista över vad som finns att tillgå i serviceväg och vad det är för öppettider.


Hitta till och på sjukhuset

Hitta till sjukhuset och hitta rätt när du väl är här. Här finns vägbeskrivningar och kartor.

Närståendeinformation

Besök och besökstider

Närstående, vänner och barn är välkomna att besöka dig när du ligger inne hos oss. Det är ditt hälostillstånd som avgör om besöken behöver begränsas. Besökstiderna varierar mellan olika avdelningar. Vid besök är det alltid viktigt att ta hänsyn och visa respekt för andra patienter i rummet och på avdelningen. På vissa avdelningar är antalet besökare per gång begränsat.

Blommor

Det är tillåtet att ta med blommor till sjukhuset, med undantag för vårdavdelning 73, 75, 80, 84 och 93. Vi ber dig dock att undvika blommor med stark doft med respekt för känsliga patienter.

Dofter

Starka dofter kan orsaka besvär på olika sätt hos personer med astma, allergi och annan överkänslighet till exempel parfym och och andra parfymerade produkter. Ta hänsyn till andra patienter och personal som är överskänsliga, tänk på att inte använda doftande produkter om du besöker sjukhuset.

Fotografering och filmning

Lokalerna inne på avdelningen – patientsalar liksom korridorer och dagrum – är inte offentliga platser. Av integritetsskäl är det därför inte tillåtet att fota eller filma någon utan dennes tillstånd. Om du vill fotografera eller filma måste du därför be om lov. Nyblivna föräldrar kan naturligtvis fota sina små barn.

Hygien

Det är särskilt viktigt att vara noga med handhygienen på ett sjukhus. Du kan enkelt hjälpa till att minska risken för smittspridning genom att tvätta händerna noga och använda handdesinfektion.

Parkering

Parkeringarna är avgiftsbelagda alla dagar i veckan. Som längst får du utnyttja parkeringen i 6 timmar (förutom vid BB och akuten).
    Betalning sker med betalkort, app, SMS eller talsvar. På parkster.se/tjanster finns tydliga instruktioner för hur man hanterar de olika metoderna för betalning.
    I en automat, som också är särskilt tillgänglighetsanpassad, är det möjligt att betala med mynt. Denna automat finns vid handikapplatserna utanför huvudentrén.
  • Måndag - fredag 06.00-22.00: 15 kr/tim
  • Lördag - söndag 06.00-22.00: 8 kr/tim
Läs mer om parkering på sjukhuset

Rökning

Danderyds sjukhus är ett rökfritt sjukhus. Rökning är endast tillåten utomhus och då på särskilt anvisade platser.

Telefon, dator, mobil

Fråga personalen på avdelningen om du kan använda mobiltelefonen fritt eller om den stör teknisk utrustning. Vi ber dig att avstå från telefonsamtal från kl 21.00 och under natten fram till kl 07.00.

Trådlöst nätverk / WiFi

Det finns ett trådlöst nätverk på sjukhuset som du kan koppla upp dig mot.