Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Hjärtkliniken toppar listan – igen

2018-02-14

Lagom till Alla hjärtans dag, släpper kvalitetsregistret Swedeheart resultaten som visar var den bästa hjärtinfarktsjukvården finns i Sverige. Återigen hamnar Hjärtkliniken på Danderyds sjukhus i topp.

Hjärtkliniken på Danderyds sjukhus bibehåller sin höga kvalitet och har, för fjärde året i rad, toppresultat när det gäller hjärtinfarktsjukvården i Sverige. Denna gång på delad första plats tillsammans med Karolinska Solna, Kungälvs sjukhus, S:t Görans sjukhus och Västerås sjukhus, som samtliga har 10 av 11 möjliga poäng enligt Swedehearts kvalitetsindex.

Gott lagarbete genom hela vårdkedjan

- Något vi kan vara extra stolta över är att vi blir lite bättre år för år, trots ett ständigt ökande antal patienter, säger tf klinikchef Raffaele Scorza. De goda resultaten blir möjliga tack vare ett mycket gott lagarbete genom hela vårdkedjan. Från första kontakten med patienten i ambulansen, eller på akutmottagningen, till interventionslab (där ballongvidgning sker) och fortsatt vård på våra hjärtavdelningar, besök på hjärtmottagning, sjukgymnastik, kurator och hjärtskola till det avslutande återbesöket på hjärtmottagningen ett år efter hjärtinfarkten.

- Det är också väldigt roligt att Stockholm som helhet har bra resultat.

Syftet med kvalitetsregistret Swedeheart är att stödja kontinuerligt förbättringsarbete av akut kranskärlssjukdom och hjärtinterventioner. Det långsiktiga målet är att bidra till en minskad dödlighet och sjuklighet hos patienterna och att öka kostnadseffektiviteten i vården. Varje år rankas hjärtsjukvården i Sverige som presenteras i en årsrapport på Alla hjärtans dag.

Här kan du läsa Swedehearts årsrapport (pdf).