Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Närakut Danderyd har öppnat

2018-02-01

1 februari kl 08.00 öppnade Närakut Danderyd på vårt sjukhusområde. Närakut Danderyd kommer att ta emot vuxna och barn i alla åldrar hjälp med akuta besvär och olycksfall som inte är livshotande.

Närakuten är placerad mittemot Danderyds sjukhus ordinarie akutmottagning för vuxna men drivs, som övriga närakuter, av Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO.

– Ett syfte med den nya närakuten är att avlasta akutmottagningen och korta väntetiderna för patienter. Vi kommer att kunna ta emot ambulans och även ordna med direkt inläggning på sjukhuset för dem som behöver det, säger Leon Sylverberg som är verksamhetschef för närakuterna inom Stockholms läns sjukvårdsområde.

Närakut Danderyd finns till för dig som behöver mer avancerad akut vård än vårdcentralen eller husläkarjouren kan erbjuda. Det kan till exempel vara misstänkta frakturer, hjärnskakning, större sårskador, misstänkt propp i ben eller akuta allergiska problem.

Fakta Närakut Danderyd

  • Drop In-mottagning
  • Öppet 8-22 alla dagar
  • Tar emot från hela Stockholms län
  • Tar emot både vuxna och barn
  • Har tillgång till röntgen, ultraljud och laboratorium

De nya närakuterna är en del i Stockholms läns landstings framtidsplan för hälso- och sjukvård. Målet är ett ge patienten ett akut omhändertagande med rätt kompetens på rätt plats och vid rätt tid anpassat till de hälso- och sjukvårdsbehov som patienten har.
Här kan du läsa mer om närakuterna som drivs av SLSO.