Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Ny vd för Danderyds Sjukhus AB

2017-07-17

Yvonne Haglund Åkerlind blir ny verkställande direktör för Danderyds Sjukhus AB, med start den 1 oktober.

Yvonne Haglund Åkerlind är docent i ortopedi och har arbetat som chef och ledare för bland annat trauma, barn- och vuxenortopedi samt fler kirurgiska och medicinska verksamheter för både privata och landstingsdrivna vårdgivare. Idag är Yvonne Haglund Åkerlind temachef för Trauma och Reparativ Medicin vid Karolinska universitetssjukhuset. Hon har bred och lång erfarenhet av att leda och utveckla specialiserad vård.

-  Stockholms läns landsting utvecklas snabbt nu, inte minst tack vare de stora satsningar som görs inom hälso- och sjukvården. För mig är det avgörande att vi har de bästa ledarna på våra sjukhus, för att vi ska kunna göra vården ännu bättre för patienter och medarbetare. Flera av Yvonne Haglund Åkerlinds tidigare roller har krävt starkt ledarskap och förmåga att skapa delaktighet när verksamheterna förändrats, säger Malin Frenning, landstingsdirektör för Stockholms läns landsting.

-  Yvonne Haglund Åkerlind har bred och gedigen erfarenhet av att utveckla specialiserad vård på ett sätt som gör den mer modern, med nya arbetssätt, nya behandlingsmetoder och annan organisering av arbetet. Det är erfarenheter som kommer väl till pass nu när vården är i så stark förändring, säger Johan Assarsson, styrelseordförande för Danderyds sjukhus AB.

-  Jag ser väldigt mycket fram emot att arbeta som vd för Danderyds sjukhus AB för att fortsätta att utveckla Danderyds-andan på ett av Sveriges största akutsjukhus och ta en ännu mer central roll i nätverket Stockholms läns landsting, säger Yvonne Haglund Åkerlind.