Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Ny vd för Danderyds sjukhus

2017-10-02

Den 2 oktober 2017 tillträder docent Yvonne Haglund Åkerlind som ny vd för Danderyds sjukhus. - Jag är hedrad och stolt över uppdraget att fortsätta leda Danderyds sjukhus in i Framtidens Hälso- och sjukvård.

- Min ledningsfilosofi bygger på öppenhet, delaktighet, tydlighet och glädje, säger Danderyds sjukhus nya vd Yvonne Haglund Åkerlind

Vad är ditt intryck av Danderyds sjukhus?
- Det är ett är ett välskött sjukhus med gott renommé och ett av Sveriges största akutsjukhus. De arbetar framgångsrikt med personcentrerad vård och håller en hög vårdkvalitet. Dessutom har Danderyds sjukhus ett stort antal "ambassadörer", dvs stolta och nöjda medarbetare som gärna rekommenderar sin arbetsgivare till andra. Sist men inte minst bedrivs en hel del patientnära forskning och klinisk utbildning här.
- Danderyds sjukhus är ett viktigt sjukhus i SLL:s nätverk, som står inför spännande ny- och ombyggnationer samt utveckling av nya arbetssätt.

Vad är det första du kommer att göra som ny vd?
- Jag kommer att gå runt, lyssna och sätta mig in i verksamheten och förstå vilka utmaningar som finns.
- Högt på agendan står DS nya uppdrag, som handlar om mer akut vård till patienter med större behov. Jag kommer även att fortsätta utveckla den personcentrerade vården och förorda teamarbete, där alla medarbetare kan arbeta på toppen av sin kompetens.

Hur är du som chef?
- Min ledningsfilosofi bygger på öppenhet, delaktighet, tydlighet och glädje. Jag delegerar och följer upp systematiskt. Som chef har jag ett coachande förhållningssätt, är positiv, lösningsfokuserad och resultatorienterad.

Bakgrund
Docent Yvonne Haglund Åkerlind kommer närmast från Karolinska Universitetssjukhuset där hon var temachef för Trauma och Reparativ Medicin.

Yvonne Haglund Åkerlind, född 1961, är docent i ortopedi och har arbetat som chef och ledare för bland annat trauma, barn- och vuxenortopedi samt flera kirurgiska och medicinska verksamheter för både privata och landstingsdrivna vårdgivare.

Hon har arbetat över 25 år i Stockholms läns landsting, i huvudsak på Karolinska Universitetssjukhuset, och har bred och lång erfarenhet av att leda och utveckla specialiserad vård. Hon har även ansvarat för forskning och utbildning i flera av sina tidigare roller inom sjukvården.

Yvonne Haglund Åkerlind efterträder Stefan Jacobsson som efter sex år som vd valt att återgå till sin ordinarie tjänst som professor och överläkare vid Danderyds sjukhus.