Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Nya verksamhetschefer på Kvinnokliniken och Medicinkliniken

2017-12-22

Från och med 1 januari 2018 får Danderyds sjukhus två största kliniker nya verksamhetschefer. Maria Persson på Kvinnokliniken och Andreas Kling på Medicinkliniken. - Jag hälsar dem varmt välkomna i sina nya roller på Danderyds sjukhus, säger VD Yvonne Haglund Åkerlind.

Maria Persson är överläkare och gynekolog. Hon har arbetat på Kvinnokliniken i över 20 år. Under den senaste tiden har hon varit sektionschef för gynekologin, samtidigt som hon fungerat som tf verksamhetschef för hela Kvinnokliniken under hösten 2017. Hon blev medicine doktor 2014 när hon disputerade på cellförändringar. Ett område hon fortfarande är mycket aktiv inom och där hon, tillsammans med kollegor från hela Norden, driver utvecklingen framåt.
- Det är jätteroligt att få förtroendet att leda Kvinnokliniken, säger Maria. Det viktigaste blir att säkerställa en hög patientsäkerhet och en god arbetsmiljö för alla medarbetare. Just nu har vi många spännande projekt på gång, bland annat utmaningen att få ner andelen bristningar i samband med förlossning.
Tidigare verksamhetschef för Kvinnokliniken var Birgitta Mörlin som numera är chefläkare på Danderyds sjukhus.


Andreas Kling är vidareutbildad sjuksköterska inom intensivvård och har varit biträdande verksamhetschef för Medicinkliniken under 2017. De senaste fyra åren har Andreas Kling varit vårdchef på Hjärtkliniken och innan dess chefsjuksköterska för avd 75 som är en hjärtmedicinsk avdelning. Totalt har Andreas arbetat 9 år på Danderyds sjukhus.
- Jag är väldigt hedrad över att få förtroendet att arbeta som verksamhetschef för Medicinkliniken, säger Andreas. I och med att jag känner kliniken och medarbetarna väl, var det naturligt för mig att söka och tacka ja till jobbet.
Tidigare verksamhetschef (tf) för Medicinkliniken var Joakim Bragd som lämnar Danderyds sjukhus för att arbeta utomlands.

Fakta om Kvinnokliniken

Fakta om Medicinkliniken