Stäng

Läs mer om hur Lyssna tjänsten fungerar på ReadSpeaker

Mobilanpassad patientinformation på ds.se

2013-06-04

Danderyds sjukhus blir först ut bland storsjukhusen i Stockholm att lansera sin externa webbplats med mobilanpassning. Nytt är även en uppläsningsfunktion för personer med lässvårigheter.

Undersökningar visar att mer än hälften av alla besökare till sjukhusets webbplats, ds.se, använder mobil eller surfplatta för att hitta information. En trend som kommer att öka. Därför har Danderyds sjukhus valt att införa responsiv design, det vill säga att webbplatsens utseende anpassar sig efter användarens skärmstorlek och skärmupplösning. Lanseringen gjordes under vecka 21.

- Det är viktigt att man som besökare ska känna att struktur, navigering och innehåll går att ta till sig på ett enkelt och smidigt sätt, oavsett om man använder en mobil enhet eller sitter framför en traditionell datorskärm, säger Cecilia Greven som är webbansvarig på Danderyds sjukhus.

Undersökningar har visat att den viktigaste informationen för patienter är av praktisk karaktär: kontaktinfo, hur man hittar, besökstider och information om den aktuella avdelningen eller mottagningen. Mobilanpassning var också ett starkt önskemål.
Gällande information om diagnoser, sjukdomar och behandlingar är 1177Vårdguiden den största källan som man som patient och anhörig vill söka i.

www.ds.se har ca 25 000 besök per månad. Viktigaste målgrupperna för www.ds.se är patienter, anhöriga och gravida