Fyra medarbetare inom verksamhetsområdet neurologi på Danderyds sjukhus

Nyfiken på neurologi?

Hösten 2021 öppnar vi en ny enhet för med högre vårdnivå för neurologisk övervakning. Vill du vara med från början?

Patienterna inom vår enhet ger dig en kompetensbredd och erfarenhet som är svår att matcha. Oavsett om du är nyutexaminerad eller erfaren så finns det fantastiskt mycket att lära sig hos oss. Vi är bra på samarbete och ödmjuka inför varandras kompetens. Våra chefer är engagerade och alltid med i det dagliga omvårdnadsarbetet.

Här finns våra lediga tjänster inom neurologi

Vi hoppas att fler ska upptäcka allt som är bra med Danderyds neuro-enhet!

– En bra introduktion och individanpassad är självklart för oss, och gör att du känner dig trygg i vår verksamhet. Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete där du kan påverka mycket själv och också har möjlighet till vidareutbildning, säger Helena Kumpulainen, vårdenhetschef.

Möt våra medarbetare på strokeavdelningen

– Vår vision är att vi ska bli Sveriges bästa strokeenhet, både för patienter och personal. Jag brinner verkligen för att våra patienter ska få en så god vård som möjligt och arbetar hela tiden för en trygg och utvecklande miljö för medarbetarna, säger Helena Kumpulainen, vårdenhetschef på strokeavdelning 73. Läs intervjun med Helena Kumpulainen här.

– Att arbeta med neurologi är aldrig långtråkigt, det finns en stor bredd; från handläggning av akut stroke till kroniska sjukdomar där man följer patienterna under många år, säger Maria Lantz, ST-chef. Läs hela intervjun med Maria Lantz här.

– I teamet är alla måna om att hjälpas åt och lära av varandra. Jag har lära mig massor under mina år här och känner mig trygg i att våga fråga om allt, både till kollegor och chefer, säger Maria Fernandes, undersköterska. Läs hela intervjun med Maria Fernandes här.

– Det är något speciellt med strokepatienter. Vissa drabbas väldigt svårt medan andra knappt får några besvär alls. Vi följer patienten från akuten via rehabilitering till eftervård, det är väldigt lärorikt, säger Linnéa Johansson, sjuksköterska. Läs intervjun med Linnea här.

– Hos oss är den ena dagen aldrig den andra lik. Den som jobbar här får en bred erfarenhet som man har nytta av resten av karriären, säger Joakim Lillieborg, biträdande vårdenhetschef. Här kan du läsa hela intervjun med Joakim.

Inom neuroverksamheten på Danderyds sjukhus finns tre vårdavdelningar och två mottagningar.

Maria Fernandes Linnéa Johansson, sjuksköterska på strokeavdelning Joakim Lillieborg

Här får vi följa med sjuksköterskan Shilan som visar hur det går till när ett strokelarm går.