Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.
Mer Info
Fyra medarbetare inom verksamhetsområdet neurologi på Danderyds sjukhus

Nyfiken på neurologi?

Hösten 2021 öppnar vi en ny enhet för med högre vårdnivå för neurologisk övervakning. Vill du vara med från början?

Patienterna inom vår enhet ger dig en kompetensbredd och erfarenhet som är svår att matcha. Oavsett om du är nyutexaminerad eller erfaren så finns det fantastiskt mycket att lära sig hos oss. Vi är bra på samarbete och ödmjuka inför varandras kompetens. Våra chefer är engagerade och alltid med i det dagliga omvårdadsarbetet.

Vi hoppas att fler ska upptäcka allt som är bra med Danderyds neuro-enhet!

Vi behöver fler sjuksköterskor – skicka ansökan direkt!

– En bra introduktion och individanpassad är självklart för oss, och gör att du känner dig trygg i vår verksamhet. Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete där du kan påverka mycket själv och också har möjlighet till vidareutbildning, säger Helena Kumpulainen, vårdenhetschef.

Möt våra medarbetare på strokeavdelningen

– Att arbeta med neurologi är aldrig långtråkigt, det finns en stor bredd; från handläggning av akut stroke till kroniska sjukdomar där man följer patienterna under många år, säger Maria Lantz, ST-chef. Läs hela intervjun med Maria Lantz här.

– I teamet är alla måna om att hjälpas åt och lära av varandra. Jag har lära mig massor under mina år här och känner mig trygg i att våga fråga om allt, både till kollegor och chefer, säger Maria Fernandes, undersköterska. Läs hela intervjun med Maria Fernandes här.

– Det är något speciellt med strokepatienter. Vissa drabbas väldigt svårt medan andra knappt får några besvär alls. Vi följer patienten från akuten via rehabilitering till eftervård, det är väldigt lärorikt, säger Linnéa Johansson, sjuksköterska. Läs intervjun med Linnea här.

– Hos oss är den ena dagen aldrig den andra lik. Den som jobbar här får en bred erfarenhet som man har nytta av resten av karriären, säger Joakim Lillieborg, biträdande vårdenhetschef. Här kan du läsa hela intervjun med Joakim.

Maria Fernandes Linnéa Johansson, sjuksköterska på strokeavdelning Joakim Lillieborg

Här får vi följa med sjuksköterskan Shilan som visar hur det går till när ett strokelarm går.