Besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info
Fyra medarbetare inom verksamhetsområdet neurologi på Danderyds sjukhus

Nyfiken på neurologi?

Hösten 2021 öppnar vi en ny enhet för neurologisk intermediärvård och akutvård. Vill du vara med från början?

Nu har du möjlighet att tillsammans med oss vara med och forma vår nya satsning inom neurologkliniken på Danderyds sjukhus. Genom att ta vara på våra erfarenheter och dina erfarenheter ska vi gemensamt bygga och starta upp en helt ny enhet!

Här kan du få en rotationstjänst mellan vår strokeenhet, vårt larmteam och neurokirurgisk intermediärvårdsavdelning (NIMA) och neurologisk akutvårdsenhet (NAVE). Hos oss får du ett stimulerande och utvecklande arbete med stor möjlighet till vidareutbildning och en chans att få vara med och påverka.

Är du sjuksköterska? Här kan du läsa mer och söka jobb på avdelningen, vi välkomnar alla nivåer av erfarenhet!
Är du undersköterska? Här är annonsen för dig!

På neuro hjälper vi varandra

För de flesta i vårt team faller det sig naturligt att leda och stötta andra och det hoppas vi stämmer in på dig också. Eftersom det är stor variation på arbetsuppgifter och stundtals högt arbetstempo är det viktigt att vi som arbetar här är strukturerade och kan sortera ut det väsentliga, prioritera och delegera. Här på neuro hjälper vi varandra, vi inspirerar och entusiasmerar varandra att nå uppsatta mål.

– Att du får en bra introduktion och känner dig trygg i vår verksamhet är viktigt för oss. Vi tänker att introduktionen sker stegvis. Du skolas först in i verksamheten på strokeenheten. När du känner dig trygg i arbetet på strokeenheten skolas du in i vår larmverksamhet för att sedan ta nästa steg till vår NIMA/NAVE-verksamhet. Vi anpassar introduktionen efter dina tidigare erfarenheter och behov, säger Helena Kumpulainen, vårdenhetschef.

– Hos oss är den ena dagen aldrig den andra lik. Den som jobbar här får en bred erfarenhet som man har nytta av resten av karriären, säger Joakim Lillieborg, biträdande vårdenhetschef, strokeavdelning 73. Här kan du läsa hela intervjun med Joakim.

Här får vi följa med sjuksköterskan Shilan som visar hur det går till när ett strokelarm går.