Sjuksköterska till Urologmottagningen, Danderyds sjukhus

Nu tar en av våra kollegor tjänstledigt och flyttar till Norrland. Vi söker nu hennes efterträdare.
En sjuksköterska som både vill utvecklas i sin profession och även vara med och utveckla vår fina verksamhet mot en än mer personcentrerad vård.

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder:

 • En individuell introduktion utifrån din erfarenhet och dina behov
 • God arbetsmiljö med bra sammanhållning och mycket skratt
 • Kontinuerliga förbättringsarbeten utifrån uppföljningar och utvärderingar
 • Mycket kompetenta kollegor där ingen fråga är för liten eller för stor
 • Ett nära samarbete med trevliga läkare

Om vår mottagning:

Vi har en väldigt bred och variationsrik mottagning.
Som sjuksköterska på vår mottagning roterar du mot läkarmottagningen, sjuksköterskemottagningen och telefonrådgivningen som bas. Därutöver har vi sjuksköterskeledd stötvågsbehandling för stenar i urinvägarna, cystoskoperande sjuksköterskor. Vi har även en del administrativa roller där vi bokar in patienter till våra olika mottagningar och operationsplanerar. Vi har även en mottagning med kontaktsjuksköterskor för våra cancerpatienter.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på läkarmottagningen förbereder du patienterna och assisterar läkarna vid olika undersökningar och mindre kirurgiska ingrepp samt koordinerar patientflödet på mottagningen. På sjuksköterskemottagningen tar du självständigt hand om patienter med olika sorters kateterbyten och ger instillationer i urinblåsan. Telefonrådgivningen ger råd, information, stöd och hänvisning till patienter med besvär i urinvägarna. Vi hjälper även andra avdelningar och mottagningar med urologiska frågor.

Du har även möjlighet att framöver ha egna patienter inom stötvågsbehandling och cystoskopi. Vi har även en del administrativa roller där vi bokar patienter till våra olika mottagningar och till operation.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift

Det är meriterande om du har följande:

 • Erfarenhet av urologi
 • Erfarenhet av mottagningsarbete
 • Några år som yrkesverksam sjuksköterska
 • Språkkunskaper utöver svenska och talad engelska är meriterande
 • Kunskap i journalhanteringssystemet TakeCare
 • Goda datakunskaper och ett intresse av digitalisering

Personliga egenskaper

För att trivas hos oss är några personliga egenskaper hos dig lite särskilt viktiga. Att ha en personlig mognad där du är trygg, stabil och har självinsikt. Ingen är perfekt men viljan att reflektera över sig själv och sina beteende är viktigt för att uppnå bra teamarbeten.

Lika viktigt är att vara initiativtagande där du själv kan se och förstå vad som behöver göras och vara drivande i förbättringsarbeten.

Du har lätt att ställa om till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt utifrån vad situationen kräver.

Du arbetar bra tillsammans med andra människor och kan både leda och följa på ett bra sätt. Att lyssna och kommunicera på ett tydligt och ödmjukt sätt gör att dina kollegor och patienter trivs i din närvaro. Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och jobbar för att hitta lösningar. Du gillar att ta ansvar.
Så, nu är jag övertygad om att vi kommer trivas bra ihop!
Välkommen med din ansökan.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat i sex månader med möjlighet till fast anställning. Arbetet är förlagt till dagtid mån-fre, 40 h/v

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och vikariatet kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Här jobbar cirka 460 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Neurologkliniken

Sjuksköterskor till neurologkliniken, Danderyds sjukhus

Medicinska specialiteter

Nattsjuksköterska till Akutgeriatriken på Danderyds sjukhus!

Bemanningscenter

Sjukskötersketjänst på Bemanningscenter, Danderyds sjukhus

Bemanningscenter

Traineeprogram för examinerade sjuksköterskor, Danderyds Sjukhus

Kirurgi- och Urologkliniken

Sjuksköterska till Endoskopimottagningen Danderyds sjukhus

Neurologkliniken

Sjuksköterskor till NAVE på Danderyds sjukhus

Kirurgi- och Urologkliniken

Operationssjuksköterska till Centraloperation, Danderyds sjukhus

Medicinska specialiteter

Sjuksköterska till Infektion Danderyds Sjukhus