Specialistläkare till VO Akutsjukvård Danderyds Sjukhus

Vårt anställningserbjudande

Akutmottagningen på Danderyds Sjukhus är ett av landets största akutmottagningar och vi har drygt, vi är ett av de sjukhus som tar emot flest ambulanser på larm. Inom VO Akutsjukvård tar vi emot vuxna patienter med akuta eller potentiellt akuta medicinska tillstånd.

Vi bygger nu upp en verksamhet på akutmottagningen med fler specialister och ST-läkare inom akutsjukvård. För närvarande är akuten uppdelad i 5 olika sektioner – hjärt, medicin, kirurgi och urologi, ortopedi samt neurologi. Allt eftersom vi blir fler läkare i Akutläkargruppen så planerar vi att i högre grad arbete linjelöst.

Trots storleken på Danderyds Sjukhus så har vi nära samarbete mellan samtliga kliniker och det goda arbetsklimatet mellan läkarna på sjukhuset brukar ofta lyftas som en styrka och signum.

Arbetsbeskrivning

Som Specialist inom Akutsjukvård kommer du få stora möjligheter att ta ansvar för uppbyggnaden av akutläkarverksamheten på Danderyds Sjukhus i nära dialog med läkarchef och ST-studierektor. Du kommer arbeta kliniskt på Akutmottagningen enligt roterande dag och jourschema på samtliga sektioner och vara ledningsläkare på akuten. Du kommer ansvara för att patienterna på akuten handläggs på ett såväl effektivt som patientsäkert sätt.

Du kommer handleda upp till 3 legitimerade kollegor och delta i specialistkollegium där vi kontinuerligt utvärderar våra läkare. Du kommer medverka i kontinuerliga förbättringsarbeten och tilldelas ansvarsområde utefter dina kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker leg läkare med specialistkompetens i akutsjukvård. Erfarenhet av utbildning och handledning är meriterande.

Personliga egenskaper

Du bör vara målinriktad och positiv. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • CV
  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning


Om verksamheten

Danderyds sjukhus har en av landets största akutmottagningar och vi är drygt 200 medarbetare. Akutmottagningen för vuxna bedriver dygnet-runt-mottagning för allvarligt skadade och akut sjuka, främst från norra Stockholm. Vi tar emot cirka 95 000 patienter per år fördelat på Internmedicin, Neurologi, Hjärtmedicin, Allmän kirurgi inklusive Urologi och Ortopedi. Vår akutvårdsbyggnad (2019) ger oss goda förutsättningar att utveckla det akuta omhändertagandet av våra patienter.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den