Undersköterska till Hjärnskaderehab avd 84, Danderyds sjukhus

Vårt anställningserbjudande

Vi rehabiliterar patienter med medelsvår till mycket svår förvärvad hjärnskada i ett tidigt skede efter insjuknande eller skadetillfälle. Patienterna är från 18 år och uppåt. De vanligaste orsaken till hjärnskadan är en stroke eller ett skalltrauma. Vi tillämpar patientcentrerad vård där tonvikten ligger på teamarbete. Ett team består av undersköterska, läkare, sjuksköterska, logoped, arbetsterapeut, psykolog, kurator samt fysioterapeut. Teamet utarbetar tillsammans med patienten de mål som ligger till grund för patientens individuella rehabiliteringsplan.

Uppskattar du längre vårdtider, tid för att lära känna patienterna och få möjlighet att följa deras utveckling. Då är Rehab en arbetsplats som kan passa dig. Hos oss får du möjlighet att känna dig nöjd efter arbetspassets slut då du varit delaktig i patientens träning. Vi arbetar med rehabiliterande omvårdnad, dvs som ett led i patientens utveckling och tillfrisknande ingår det att så mycket som möjligt bland annat klara sin ADL självständig med ett ständigt och starkt stöd från omvårdnadspersonalen. Som stöd finns strategier och instruktioner utarbetade av teamet runt patienten.

Ett arbete hos oss ger dig kompetensutveckling i form av utbildning inriktad på vår patientgrupp

Du erbjuds ett friskvårdsbidrag och tillgång till ett unikt personalgym.

Arbetsbeskrivning

Sedvanliga undersköterskeuppgifter, som omvårdnad, att kontrollera NEWS, sätta KAD, provtagning m.m. Delaktighet i patientens rehab-träning under ledning av arbetsterapeuter, fysioterapeuter och logopeder.

Kvalifikationer

  • Godkänd undersköterskeutbildning.
  • Godkänd svenska C.
  • Goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete med patienter som har en förvärvad hjärnskada samt vana av att arbeta med patienter som har trakeostomi.
  • Erfarenhet av arbete som undersköterska på akutsjukhus.
  • Fördjupningsutbildning inom neurologi, strokevård, rehabilitering men även inom trauma.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en flexibel och initiativtagande person med god förmåga att arbeta självständigt och i samverkan med kollegor. Du trivs med att ta ansvar och kan snabbt växla från ett lugnare till ett högt tempo. Med fördel är du strukturerad som person då mycket av den rehabiliterande omvårdnaden sker med hjälp av olika instruktioner utarbetade av teamet. För oss är det viktigt att du har en väl utvecklad empatisk förmåga och ser att problem går att lösa.

Övrigt

Tillsvidare och vikariat.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm på Danderyds sjukhus är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

4 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Neurologkliniken

Undersköterska till Strokeenheten och nya NAVE på Danderyds sjukhus

Neurologkliniken

Undersköterska Natt till Strokeenheten och nya NAVE på Danderyds sjukhus

Kvinnosjukvård och förlossning

Undersköterska vikariat Kvinnoklinikens operation, Danderyds sjukhus

Kirurg- och Urologkliniken

Undersköterska till Centraloperation Kirurgi/Urologi Danderyds sjukhus