Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

2 st.Underläkare/ST till Röntgenavdelningen

 

Välkommen till Röntgenkliniken på Danderyds sjukhus, här får du en trevlig arbetsmiljö och bra balans mellan arbete och fritid!

 

Röntgenkliniken ingår i verksamhetsområde Radiologi tillsammans med Nuklearmedicin och Sjukhusfysik. Röntgenavdelningen utför cirka 120 000 undersökningar årligen varav majoriteten är akuta. I verksamheten arbetar 120 personer varav ca 35 läkare (drygt 20 specialister och 15 ST-läkare). På kliniken finns modaliteterna MRT, DT, angiografi, konventionell röntgen och ultraljud. Danderyds sjukhus har Sveriges största ablationsverksamhet med ca 200 lever- och njurablationer per år.

I oktober 2019 flyttade hela röntgenavdelningen till en ny akutvårdsbyggnad och nu har vi moderna lokaler och ny utrustning.

Arbetsuppgifter:


Att genomföra och bedöma radiologiska undersökningar och interventioner, under handledning och i takt med ökad kompetens med ökad grad av självständighet. Jourarbete ingår på sikt, om anställningen omvandlas till ST.

Anställningsform:


Tidsbegränsad anställning i sex månader, därefter övergår anställningen i ST om båda parter är nöjda. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:


Legitimerad läkare. Goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt, motsvarande C1.

Personliga egenskaper:


Vi söker dig som vill ta eget ansvar och vågar fatta beslut. Vi förutsätter att du har goda medicinska baskunskaper. Rollen som röntgenläkare kräver god analytisk förmåga samtidigt som du på ett lättbegripligt och stringent sätt kan förmedla dina kunskaper och observationer till remittenter och medarbetare.

Vi är angelägna om att du har god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Självklart är du empatisk som person och tar ansvar för din utbildning och din del av arbetet. Du följer överenskomna arbetssätt och bidrar aktivt till att uppnå verksamhetens mål. Intresse för kvalitetsutveckling och förbättringsarbete ser vi som en viktig egenskap.

Övrig information:


Vi har gjort vårt val av tillvägagångssätt för denna rekrytering och undanber oss därför samtal från rekryterings- och annonsleverantörer.

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.