Administratör till Journal- och Scanningservice, Danderyds sjukhus

Är du en erfaren, driven och social administratör som vill arbeta centralt i en samhällsviktig organisation? Då kan tjänsten som administratör till Journal- och Scanningservice vara något för dig!

Vårt anställningserbjudande

Du erbjuds en sjukhusövergripande tjänst där du har mycket kontakt med patienter, sjukhusets medarbetare, andra vårdgivare, myndigheter och allmänheten. Ditt närmsta team består av två andra kollegor på Journalservice. Din roll kommer även att vara stöttande i den centraliserade scanningsfunktionen.

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

Om oss

Journalservice är en del av enheten Sjukhusgemensam service (SGS) kansli och omfattar tjänsteområden som registrerades rättigheter, allmänna handlingar, journalutlämning, arkiv, scanning, ärende-och dokumenthantering, controllerfunktioner för försörjningsområden, hållbarhet samt serviceutveckling. Samtliga tjänster är centraliserade vilket innebär att enheten servar hela Danderyds sjukhus inom dessa områden. Enheten består av 16 medarbetare.

Uppdrag och arbetsuppgifter

Journalservice (journalutlämning) avlastar sjukhusets verksamhetsområden för all inkommen begäran av journaler. Scanningsfunktionens huvuduppdrag består i att hantera alla restjournaler som skapas på sjukhuset och scanna dessa så att de är sökbara i journalsystemet.I din roll rapporterar du till enhetschefen på SGS Kansli.

Dina främsta arbetsuppgifter är:

  • Handlägga begäran som inkommer från exempelvis patienter, andra vårdgivare och myndigheter
  • Självständigt driva hela processen kring journalutlämning från det att begäran inkommer, menprövas och därefter utlämnas eller avslås

Kvalifikationer

Gedigen arbetslivserfarenhet som handläggare eller administratör med journalsystem, gärna Take Care, och vana av kundservice. Alternativ har du annan bakgrund som vi bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har

  • God IT-kunskap och vana vid digitala arbetssätt
  • Goda kunskaper om relevanta lagar och förordningar såsom offentlighets- och sekretesslagstiftningen samt GDPR
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande med bakgrund inom vård eller offentlig sektor samt kunskap och erfarenhet av menprövning.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har lätt för att samverka, socialisera och bygga kontakter. Du har stor initiativkraft, tålamod samt ser kundens behov, genomför det som behöver åtgärdas samt följer upp och förbättrar saker inom ditt ansvarsområde. Vidare har du lätt för att samarbeta och vill arbeta med ständiga förbättringar tillsammans med kollegor och chef. Då det tidvis är ett högt tempo är det viktigt att du är stresstålig, strukturerad, lugn, systematisk och noggrann.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Sjukhusgemensam service (SGS) har som uppdrag att leda, utveckla och effektivisera servicetjänster tillsammans med verksamheter inom Danderyds sjukhus. SGS tjänster är vitala för sjukhuset och måste fungera för att patienterna ska få vård. Sjukhusgemensam service består av enheterna Arkiv, Säkerhet, Servicecenter, Logistikcentrum och Sängtransport. Hos oss arbetar cirka 100 personer.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

HR-avdelningen

HR-partner till Danderyds sjukhus

Teknik och digitalisering

Timanställda växeltelefonister till DS IT på Danderyds sjukhus