Arbetsterapeut till Konsultteamet - rehabteamet för svåra hjärnskador

En av våra arbetsterapeuter ska ut på nya äventyr - kom till oss och bygg vidare på Konsulteamet!

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig en möjlighet till genuint teamarbete samt kunskap och utveckling inom högspecialisering rehabilitering. Du som arbetsterapeut är en viktig kugge i teamet - med aktivitetsfokus gränsar ditt arbete till de flesta yrkesområden i teamet. Målgruppen är personer med grava hjärnskador i behov av fortsatta rehabiliteringsinsatser efter utskrivning från klinikens slutenvård. Uppdraget är regionövergripande men vi träffar även patienter från andra regioner.

Arbetsbeskrivning

Konsultteamet har ett interdisciplinärt arbetssätt och består av arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, logoped, läkare, neuropsykolog, undersköterska, sjuksköterska samt medicinsk sekreterare. Teamet är specialiserat på komplex problematik avseende motorik, kognition och kommunikation och dess påverkan på patientens hälsa och livskvalitet. Du ansvarar för bedömning och intervention avseende dagliga aktiviteter. I nära samarbete med övriga teammedlemmar, patient och patientens nätverk kartlägger du behov av rehabilitering och planerar insatser. Rehabiliteringen syftar till att uppnå förbättrad hälsa och livskvalitet genom ökad aktivitetsförmåga och delaktighet i de aktiviteter som är betydelse- och meningsfulla för patienten.

Teamet arbetar med ett helhetsperspektiv för patienten och insatserna syftar till att skapa är en fungerande tillvaro under hela dygnet. Teaminsatserna är därför förlagda i klinikens lokaler, i patientens hem, på arbetsplatsen och/eller hos andra vårdaktörer. Du är med och skapar goda förutsättningar för en fungerande vardag, balans mellan och förutsättning för olika aktiviteter samt struktur för dagliga rutiner för patient och stödpersoner. Insatserna riktas patienten, exempelvis utprovning av motoriska och kognitiva hjälpmedel, stöd i att finna och träna in lämpliga kognitiva strategier, men också till patientens nätverk, exempelvis skapa underlag för intyg till olika myndigheter samt pedagogiska interventioner för anhöriga och stödpersoner.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut med några års erfarenhet av rehabilitering eller habilitering och är trygg i din yrkesroll. Erfarenhet av förvärvad hjärnskada är meriterande, liksom utbildning i PRPP eller AMPS samt master- eller magisterexamen.

Personliga egenskaper

Eftersom varje rehabiliteringsperiod är individuellt anpassad behöver du vara nyfiken och kreativ. Du har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete, samt har lätt för att uttrycka Dig i tal och skrift. Du tycker om att arbeta tätt tillsammans med teamkollegor och nätverk, samtidigt som du självständigt driver ditt arbete framåt. Du har god förmåga att samarbeta samt är lyhörd och flexibel för patienter, teamkollegor och övriga samarbetspartners.

Övrigt

Vi är en stor klinik och kan erbjuda dig som medarbetare möjlighet till utveckling och kunskap inom evidensbaserad rehabilitering och vi ser positivt på akademisk vidareutbildning. Då vi är en universitetsklinik, är studenthandledning och kunskapsutveckling en naturlig del av arbetet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm på Danderyds sjukhus har ett regionövergripande uppdrag. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Leg.arbetsterapeut, Högspecialiserad smärtrehabilitering, Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Leg fysioterapeut/sjukgymnast inom ortopedi Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Leg fysioterapeut till område neuro, Danderyds sjukhus

Neurologkliniken

Logoped med intresse för barns tal, språk och kommunikation?

Neurologkliniken

Utredningslogoped Logopedkliniken Danderyds Sjukhus AB

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Fysioterapeut/sjukgymnast till Konsultteamet

Ortopedkliniken

Arbetsterapeut till Paramedicinska sektionen Danderyds sjukhus