Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Avgiftshandläggare - Patientadministration

Danderyds sjukhus AB är ett av landets största akutsjukhus och har drygt 4000 anställda. Ekonomiavdelningen består av totalt 45 personer och är uppdelad på tre enheter; Redovisnings- och Controllerenheten samt Inköp & Juridik. På Redovisningen arbetar 13 personer varav 2 stycken avgiftshandläggare på Patientadministration.

Arbetsuppgifter:

Arbetet omfattar olika arbetsuppgifter kopplat till utomläns- och utlandsvård som sjukhuset har utfört. Där ingår fakturering av vårdkostnader till andra regioner, storkunder eller privatpersoner (ev via försäkringsbolag) enligt gällande regelverk. En annan del är bokföring av betalningar och avstämning av de konton som berörs.

Kopplat till detta ingår även att svara på frågor som sjukhusets kliniker, patienter, andra regioner och försäkringsbolag kan ha angående faktureringen och dess regelverk. Detta görs både muntligt via telefon eller skriftligt via mejl.

Utöver detta finns vissa arbetsuppgifter kopplade till en kassafunktion (kontanthantering).

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker en positiv och trevlig person som tycker om att lägga stort fokus på att kunden/patienten blir nöjd. Arbetet innebär kontakt med många människor och det är därför viktigt med en god förmåga att ”ta människor” och att ha ett lösningsorienterat förhållningssätt.

För oss är det en självklarhet att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är strukturerad i ditt arbete.

Kvalifikationer:

 

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning, gärna ekonomisk inriktning (eller motsvarande). Du har erfarenhet av administrativt arbete, gärna inom vården, och vana av bokföring/redovisning. Det är meriterande om du har kunskap om regelverket för patientavgifter samt kunskap i de system som används (Take Care, RES och Raindance). Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och kommunicerar även obehindrat med personer vars svenska inte är så god. Du är bekväm med att kommunicera på engelska via mejl och telefon med ex. utländska försäkringsbolag.

Anställningsform:

Vikariatet omfattar perioden 2020-08-17  - 2021-04-16, med goda chanser till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.