Biträdande vårdenhetschef till avdelning 95 Bröstsmärtecentrum

Vill du bli en del av ett engagerat ledningsteam på en arbetsplats som både är patient- och personalsäker, där vi med en spännande kombination av slutenvård och akut dagvård redan befinner oss i framtidens akutsjukvård? Avdelning 95 Bröstsmärtecentrum söker nu en biträdande vårdenhetschef.

Vår avdelning

Avdelning 95 Bröstsmärtecentrum är en kombinerad akut hjärtvårdsenhet med profilen ischemisk hjärtsjukdom, som tar emot patienter för både slutenvård och akut dagvård. På slutenvårdssidan (avdelning 95) finns det 5 vårdplatser där vi vårdar vuxna patienter i alla åldrar för i första hand misstänkt eller konstaterad hjärtinfarkt, men vi har även patienter med andra hjärtrelaterade åkommor. De flesta av våra patienter hjärtövervakas med telemetri avseende rytmrubbningar och EKG-förändringar, och utreds genom t.ex stressekokardiografi eller kranskärlsröntgen. Den genomsnittliga vårdtiden ligger på 2,5-3 dygn.

På den akuta dagvårdssidan (Bröstsmärtecentrum) tar vi emot patienter som är i behov av akut hjärtutredning, men som mår så pass bra att de inte behöver stanna kvar på sjukhuset över natten. Patienterna kommer främst via akutmottagningen, men kan även komma för fortsatt uppföljning efter inneliggande vård på någon av våra hjärtavdelningar. Vanligt förekommande undersökningar är - förutom blodprovstagning - ultraljud av hjärtat och datortomografi av hjärtats kranskärl. Bröstsmärtecentrum är öppet vardagar dagtid och patienterna stannar vanligtvis bara några timmar åt gången.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig med ett stort intresse för omvårdnads-, utvecklings- och kvalitetsfrågor. Du arbetar nära vårdenhetschefen och bistår i arbetet med personal- och utbildningsplanering, samt ersätter denne vid frånvaro. Du har en viktig roll i framtagandet och implementeringen av nya avdelningsrutiner, samt i att stödja och handleda omvårdnadspersonalen. Du ansvarar även för avdelningens studentplanering i samarbete med studentansvarig omvårdnadspersonal och AKA. Du kommer ingå i Hjärtklinikens nätverk med biträdande vårdenhetschefer där ni tillsammans arbetar klinikövergripande med kvalitet, patientsäkerhet och utbildning. I din tjänst ingår förutom administrativ tid även kliniskt arbete som sjuksköterska på avdelningen.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska. Du har flera års erfarenhet som sjuksköterska och är kliniskt verksam. Meriterande är erfarenhet inom kardiologi eller akutsjukvård, och/eller erfarenhet från liknande arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att ta initiativ och ett större ansvar. Du driven mot att utveckla och förbättra vården, och har lätt för att kommunicera med din omgivning. Du ser helheten, är öppen för förändringar och har ett lösningsorienterat synsätt. Du har en positiv framtoning och har förmåga att engagera och motivera.

Anställningsform

Tillsvidareanställning heltid som sjuksköterska dag, kväll och helg. Möjlighet till treskift kan vid önskemål diskuteras. Förordnande som biträdande vårdenhetschef löper på 2 år i taget.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Hjärtkliniken är en av Sveriges största sett till antal medarbetare och patienter. Vi har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex för omhändertagande och uppföljning av hjärtpatienter. Kliniken disponerar sex vårdavdelningar, två dagvårdsavdelningar, fyra interventionslab samt en stor öppenvårdsverksamhet. Fysiologkliniken bedriver diagnostik i framkant, har bland annat en omfattande ekokardiografi- och arytmiverksamhet, hjärt-MR, nuklearmedicin samt är ackrediterade enligt Swedac. Verksamhetsområdet bedriver internationellt ledande forskning och har en tradition av innovation och förbättringsarbete.


Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

HR- och kommunikationsavdelning

Sjuksköterska med erfarenhet till Bemanningscenter, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA), Danderyds Sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

HR- och kommunikationsavdelning

Sjuksköterska natt med erfarenhet till Bemanningscenter, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska natt eller treskift Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska natt och dag till avd 91 på Hjärtkliniken, Danderyds sjukhus.

Kvinnosjukvård och förlossning

Sjuksköterska Natt till Gynavdelning 14, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till palliativ vårdavdelning inom akutsjukvården