Bli Hjärtsjuksköterska på avdelning 95 Bröstsmärtecentrum

Välkommen till en arbetsplats som både är patient- och personalsäker, och där vi med en spännande kombination av slutenvård och akut dagvård redan befinner oss i framtidens akutsjukvård. Här har du tid att ta hand om dina patienter, men kan även kan ta en paus tillsammans med kollegorna.Och du...här får du vara "ny på jobbet" - för hur ska man annars lära sig?

Vår avdelning

Avdelning 95 Bröstsmärtecentrum är en kombinerad akut hjärtvårdsenhet med profilen ischemisk hjärtsjukdom, som tar emot patienter för både slutenvård och akut dagvård. På slutenvårdssidan (avdelning 95) finns det 5 vårdplatser där vi vårdar vuxna patienter i alla åldrar för i första hand misstänkt eller konstaterad hjärtinfarkt, men vi har även patienter med andra hjärtrelaterade åkommor. De flesta av våra patienter hjärtövervakas med telemetri avseende rytmrubbningar och EKG-förändringar, och utreds genom t.ex stressekokardiografi eller kranskärlsröntgen. Den genomsnittliga vårdtiden ligger på 2,5-3 dygn.

På den akuta dagvårdssidan (Bröstsmärtecentrum) tar vi emot patienter som är i behov av akut hjärtutredning, men som mår så pass bra att de inte behöver stanna kvar på sjukhuset över natten. Patienterna kommer främst via akutmottagningen, men kan även komma för fortsatt uppföljning efter inneliggande vård på någon av våra hjärtavdelningar. Vanligt förekommande undersökningar är - förutom blodprovstagning - ultraljud av hjärtat och datortomografi av hjärtats kranskärl. Bröstsmärtecentrum är öppet vardagar dagtid och patienterna stannar vanligtvis bara några timmar åt gången.

Som sjuksköterska roterar du mellan de två vårdformerna, och arbetar alltid i team tillsammans med undersköterska och läkare. På avdelningen finns även en koordinator, och vi samarbetar nära med flera andra funktioner som t.ex fysioterapeut och klinikens vårdsamordnare.

Hjärtsjuksköterska

Som nyanställd erbjuder vi dig en tydlig och individuellt anpassad introduktion, där du redan från första dagen påbörjar en intern tvåårig praktisk och teoretisk utbildningsplan för att bli Hjärtsjuksköterska (på Hjärtkliniken DSAB). Du kommer bland annat gå två stegutbildningar i hjärtsjukvård och auskultera inom våra olika hjärtverksamheter. Att bli Hjärtsjuksköterska innebär att du har uppnått en hög kompetens inom akut hjärtsjukvård, vilket ger många spännande utvecklingsmöjligheter inom kliniken genom exempelvis rotationstjänst eller andra roller. Att bli Hjärtsjuksköterska innebär också ett lönepåslag.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska på akut hjärtavdelning. Du lär dig granska EKG och hjärtövervakning (ischemi/arytmi), och bygger successivt upp en värdefull hjärtkompetens. Du får även möjlighet att arbeta kontinuerligt med omvårdnadsutveckling genom att exempelvis driva ett ansvarsområde.

Anställningsform

Tillsvidareanställning. Heltid/deltid med tjänstgöring dag, kväll och helg. Möjlighet till treskift kan diskuteras om önskemål finns.

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonserade svarsdag.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska - gärna med något års erfarenhet som sjuksköterska och meriterande om du arbetat inom kardiologi och/eller akutsjukvård.

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och hög flexibilitet. Du är ambitiös och har en positiv framtoning. Du tycker om att arbeta med utvecklings- och förändringsarbeten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser till gruppdynamiken vid urvalet.

Goda kunskaper i svenska språket – både i tal och i skrift.

Övrig information

Danderyds sjukhus kan bland annat erbjuda personalbostäder, kvarstannandebonus och friskvårdsbidrag – läs mer om dina förmåner som anställd.

Varmt välkommen med din ansökan!Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

HR- och kommunikationsavdelning

Sjuksköterska med erfarenhet till Bemanningscenter, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA), Danderyds Sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

HR- och kommunikationsavdelning

Sjuksköterska natt med erfarenhet till Bemanningscenter, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska natt eller treskift Internmedicin avd 76, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska natt och dag till avd 91 på Hjärtkliniken, Danderyds sjukhus.

Kvinnosjukvård och förlossning

Sjuksköterska Natt till Gynavdelning 14, Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till palliativ vårdavdelning inom akutsjukvården