Business controller sökes till Danderyds sjukhus

Är du analytisk, driven och har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att arbeta i team? Då kan du vara den vi söker, välkommen med din ansökan!

Ekonomiavdelningen leder och stödjer arbetet inom ekonomi och vårdavtal på sjukhuset. Controllerenheten består av 14 personer och är ledningens stöd för att upprätthålla och utveckla sjukhusets ekonomi- och verksamhetsstyrning. Som controller på Danderyds sjukhus får du inblick i en stor och spännande organisation med möjlighet till mycket ansvar och utveckling. Intervjuer och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Din roll:

I rollen som business controller arbetar du såväl operativt som strategiskt och utgör ett konsultativt stöd till verksamheterna och ledningen. Dina arbetsuppgifter är att proaktivt analysera verksamhetens ekonomi och vårdproduktion samt att arbeta med prognoser, uppföljning, budget, självkostnader (kostnad per patient) och effektiviseringar. Vi använder Mercur Business Control, Cognos och QlickView. I arbetet ingår att utveckla styrning och kalkylmetoder samt att med stor integritet ge stöd och rådgivning. Tillsammans med övriga controllers i gruppen är du ett viktigt stöd i att kontinuerligt vidareutveckla metoder och arbetssätt.

Din profil:

Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå. Du har minst tre års erfarenhet från kvalificerat controllerarbete vad gäller uppföljning, prognoser, budgetering och ekonomiska analyser. Du har kunskaper om redovisning och ser vikten av att arbeta affärsmässigt i rollen som controller. Du har avancerade kunskaper i excel och av att arbeta i ekonomi- och rapportsystem. Erfarenhet från större företag i privat och offentlig sektor är meriterande.

Som person är du analytisk, driven och har god förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du trivs med att arbeta i team. Du hanterar både detaljer och helhetsperspektiv och har en utvecklingsinriktad inställning till arbetet. Du vill gärna se resultat i ditt arbete. Tjänsten kräver att du som person är serviceinriktad, men också att du har god prioriteringsförmåga. En god samarbetsförmåga och viljan att skapa goda relationer är viktig. Du tycker att det är viktigt att leverera i tid och med god kvalitet. För att trivas i den här rollen behöver du vara en kommunikativ lagspelare men samtidigt ha en god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du vill arbeta i en miljö där vi drivs av att skapa största möjliga patientnytta för de resurser som står till förfogande.

Anställningsform:

Heltid, 39,5t/vecka

Information om tjänsten lämnas av:

Controllerchef Mikaela Dahlberg

tel:08-123 593 28

Fackliga företrädare:

SACO förbund Resp SACO förbund på www.saco.se

tel:08-613 48 00

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Sjukhusgemensam service SGS

IT-chef till Danderyds sjukhus

Talvård

Logopedkliniken söker dig som är vårdadministratör/medicinsk sekreterare

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.