Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Ekonomiassistent till Redovisningsenheten, Danderyds sjukhus

Är du en framåt och driven person med tidigare erfarenhet av fakturahantering och ekonomiadministration? Då har du kommit rätt! Vi på Redovisningsenheten söker nu en ekonomiassistent som vill bli en del av vårt team!


Erbjudande och arbetsuppgifter

Med anledning av att en av Ekonomiassistenterna nu slutar behöver Redovisning rekrytera en ny person. Ekonomiassistenterna arbetar till stor del med hantering av leverantörsfakturor, men även kundfakturering och andra arbetsuppgifter förekommer. Just den här rollen förväntas även ta ett särskilt ansvar för processerna, vilket innebär effektivisering och digitalisering av löpande arbetsuppgifter men också kontoavstämningar, påminnelsehantering m.m. Som ekonomiassistent har man en stödjande funktion till verksamheten på sjukhuset i frågor kring fakturaprocesserna och förväntas ha goda kunskaper om lagar och regler relaterat till dessa. Du har ansvar för egna verksamhetsområden på sjukhuset med mycket och många kontakter, men självklart hjälper vi även varandra.

En annan viktig del i tjänsten är telefonsupport för frågor kopplade till patienternas fakturor och avgifter.

 

Din profil

Vi söker en glad och framåt kollega som tar stort eget ansvar. Du är inte rädd för att ta egna initiativ och driver gärna egna mindre projekt. Du behöver vara noggrann och strukturerad i ditt arbete och att tänka lösningsorienterat är en självklarhet för dig. Vi har högt i tak på avdelningen och behöver en person som är prestigelös, har lätt för att samarbeta och vill hjälpa till där det behövs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Kvalifikationer: 

- minst 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter (fakturahantering och ekonomiadministration). 
- gymnasieutbildning med inriktning ekonomi (eller motsvarande).

- grundläggande kunskaper inom redovisning och bokföring 
- vana att arbete i excel 
- kan kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift. 

Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i flera olika ekonomisystem. 

 

Övrigt

Tjänsten är en heltids- tillsvidareanställning. 
Start mitten av augusti eller enligt överenskommelse. 

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Om oss

Danderyds Sjukhus AB är ett av landets största akutsjukhus och har drygt 4000 anställda. Ekonomiavdelningen består av totalt ca 35 personer och är uppdelad på tre enheter; Redovisnings- och Controllerenheten samt enheten för Inköp & Juridik. På Redovisningen arbetar 14 personer varav 5 stycken ekonomiassistenter/fakturahandläggare.

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Logopedi

Logopedkliniken söker dig som är administratör

Sjukhusgemensam service SGS

Informationssäkerhetssamordnare och dataskyddsombud, Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.