Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.
Mer Info

Erfaren dialyssjuksköterska till Hemodialysen på Danderyds Sjukhus

Är du en utvecklingsinriktad sjuksköterska med flerårig erfarenhet av arbete på hemodialysmottagning, se hit! Vi erbjuder dig en stimulerande och omväxlande arbetsmiljö och det finns stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling.


Vårt anställningserbjudande

Njurmedicinska kliniken ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. Kliniken består idag av en slutenvårdsavdelning, en njurmedicinsk mottagning som också inkluderar en självdialysmottagning och transplantationsmottagning samt tre behandlingsenheter för hemodialys vid Danderyds sjukhus, Löwenströmska Sjukhuset och Norrtälje Campus Roslagen. Inom kliniken arbetar drygt 160 medarbetare och det finns ett nära samarbete mellan enheterna. Kliniken har också ett samarbete med Diaverum som är ett privat företag inom njursjukvård. De utför hemodialysbehandlingar på uppdrag av Danderyds Sjukhus AB.

På hemodialysmottagningen, Danderyds sjukhus, behandlas ca 85 kroniskt njursjuka patienter samt patienter med akut njursvikt. Vi är cirka 50 personer som arbetar på mottagningen, flertalet är sjuksköterskor. Arbetsklimat är mycket bra och vi har mycket goda resultat i medarbetarenkäter och patientnöjdhetsenkäter. Vi erbjuder en stimulerande och omväxlande arbetsmiljö och det finns stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling.

Enheten har kompetensstege för sjuksköterskor och undersköterskor och satsar på kompetensutveckling i form av interna föreläsningar, klinikövergripande utvecklingsdagar, regionala kurser i njurmedicin samt poängutbildning i njurmedicinsk omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningsätt. Det är ett spännande arbete med en blandning av omvårdnad och avancerade tekniska arbetsuppgifter på enheten samt vid externa behandlingar på IVA, HIA och IMA. Vi är en klinik i ständig utveckling med fokus på kvalitetsarbete. Introduktion sker med erfaren handledare.

Vi söker en sjuksköterska för en tillsvidareanställning, där helgtjänstgöring och kvällar ingår. Tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

Arbetstidsmått 38,15 tim/vecka.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med flerårig erfarenhet av arbete som sjuksköterska på hemodialysmottagning. Utöver det ser vi gärna att du har högskolepoäng i Njurmedicinsk omvårdnad. Vi ser att du som söker har ett stort intresse för förbättrings- och kvalitetsarbete samt för verksamhetsutveckling. Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du har lätt för att arbeta självständigt och ta initiativ. Du har en mycket god njurmedicinsk kompetens baserat på erfarenhet, färdighet och djupt kunnande. Vidare har du förmåga att dela med dig av din kunskap till kollegor, studenter och patienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Radiologi

Utbildningsledare/Röntgensjuksköterska till Röntgen på Danderyds sjukhus AB

Radiologi

Modalitetsansvarig röntgensjuksköterska med huvudansvar för DT kranskärl

Medicinsk specialistvård

Sjuksköterska till dialysmottagning Norrtälje Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Vårdenhetschef till avdelning 92 på Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.