Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Erfaren sjuksköterska avancerad njursjukvård Danderyds sjukhus

Omvårdnaden tar plats som aldrig förut och vi söker dig som brinner för din profession och den avancerade akuta sjukvården. När svårt sjuka patienter behöver specialistvård här och nu.

Njurmedicinska kliniken ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. Vi är en av de bästa och vi arbetar målmedvetet för att bli de bästa.

För att du ska göra ett riktigt bra jobb, ser vi till att du får rätt förutsättningar:

- Hos oss behöver du inte oroa dig för att passet inte är bra bemannat. Du ansvarar för fem patienter tillsammans med en undersköterska och en läkare.

- Vi vill att din kompetens kommer till patienterna. Farmaceut, vårdsamordnare, vårdassistent, koordinator, receptionist och kliniska omvårdnadsledare tar hand om allt annat kring patienten.

- Vi hjälper dig att bygga upp din njurkompetens så att du blir en vass och trygg njursjuksköterska. Att vårda njurpatienter är klurigt och kräver träning. Den erfarenheten ger dig starka meriter och värdefulla medicinska kunskaper som du alltid kommer att ha nytta av i ditt yrkesliv.

- Erfarna kollegor inom njurmedicin. Vi vet att som sjuksköterska jobbar du i en komplex miljö som kräver mycket av oss själva. Reflektion och stöd av kollegor är nödvändigt för att växa i sjuksköterskerollen.

- Tid för återhämtning. Våra patienter behöver vård dygnet runt, men det betyder inte att du inte ska kunna ha ett schema där du hinner med allt annat viktigt i ditt liv.

- Andra karriärmöjligheter när du känner att du behöver en utmaning.

- Coachande chefer som ser dig och finns där för dig.

Dina arbetsuppgifter

Vi vårdar både kroniska och akutinsjuknade patienter. Du arbetar med avancerad medicinteknik, pre- och postoperativ vård vid accesskirurgi och biopsier, centrala infarter, utredningar av njursvikt, olika typer av medicinska behandlingar samt vård vid livets slutskede.

Anemibehandling, behandling av infektioner, metabola och elektrolytrubbningar, hypertoni och handläggning av uremiska symtom är vanligt förekommande. Möjlighet till rotation finns om du vill jobba med hemodialys.

När platsläget tillåter det, vårdar vi även patienter från andra medicinska specialiteter vilket ger dig bred kunskap om till exempel neurologi eller endokrinologi.

Personliga egenskaper

Vi är i ständig utveckling och vill gärna att du har ett genuint intresse för förbättringsarbete. Du stimuleras när det alltid finns något att göra. Vi skrattar ofta, har kul på jobbet och är prestiglösa. Därför är det viktigt för oss att du bidrar till vår välfungerande arbetsgrupp med din positiva inställning.

Kompetensutveckling

  • Regional utbildning inom njursjukvård i två steg samt fortsatt specialisering för njursjukvård om 15 högskolepoäng.
  • Du erhåller specifik kompetens i att utföra peritonealdialys.  
  • Danderyds Sjukhus introduktionsprogram för dig som behöver fräscha upp dina kunskaper.
  • Vi ser positivt till önskan om vidareutbildning inom specialistkompetensområden som gynnar vår verksamhet som tex specialistsjuksköterska inom akutsjukvård, medicinsk vård eller palliativ vård.

 

Vi är stolta över att vara en av de största klinikerna i Sverige som kan erbjuda komplett njurmedicinsk specialistvård under samma tak. Vi lär känna våra patienter genom livet, äldre som unga, akut som kronisk sjuka. Vi ingår i verksamhetsområdet Medicinsk Specialistvård.

Vi är en universitetssjukvårdsenhet vilket innebär att vi bedriver klinisk forskning och implementerar nya vårdformer, terapier och ny kunskap.

Vår kultur präglas av öppenhet, arbetsglädje, mycket humor och nyfikenhet. Vi har modiga medarbetare som vågar testa nya sätt och utmana väl etablerade lösningar och arbetssätt för att prova nya vägar. Här är det nära till beslut och alla får möjlighet att påverka.

Vi intervjuar fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.