Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Erfaren undersköterska till njurmedicin

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet som undersköterska inom akutsjukvård till Njurmedicin, vårdavdelning 1.

Vi erbjuder 20 vårdplatser och vårdar både kroniska och akutsjuka patienter i olika åldrar. Du kommer i kontakt med avancerad medicinteknik, pre- och postoperativ vård vid accesskirurgi och biopsier, utredning av kronisk och akut njursvikt, behandling av infektioner, olika typer av medicinska behandlingar som behandling av njurtransplanterade, utförande av peritonealdialys samt vård vid livets slutskede. I mån av plats vårdas även patienter från andra medicinska specialiteter vilket ger dig en bred kunskap. 

Våra patienter har komplexa omvårdnadsbehov och därför söker vi erfarna och trygga undersköterskor som brinner för god omvårdnad.

Kvalifikationer  

Undersköterska med minst 2 års erfarenhet från akutvårdsavdelning. Ansökningar som inte uppfyller kravet kommer inte att behandlas.

Specialistutbildning är starkt meriterande.

Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

Personliga egenskaper 

Du trivs såklart med akutsjukvård. Du kan planera och arbetar strukturerat, men tycker att det är extra kul när något oväntat inträffar. Du är en lagspelare och bidrar aktivt till ett välfungerande samarbete inom teamet där du har en viktig roll.

Om tjänsten

Som undersköterska utför du sedvanliga uppgifter som omvårdnad, såromläggning, provtagning, kontroller, EKG-tagning, urinblåskateterisering mm. Du ansvarar för rapportering av vätskebalans och har en viktig roll i teamet tillsammans med läkare och sjuksköterska. Du ansvarar för 5 patienter dagpass, 6-7 patienter kväll/helg pass. 

I din roll ingår att ansvara för ett utvecklingsområde som du leder och följer upp.

Tjänsten är tillsvidare med start enligt överenskommelse.

Kompetensutveckling

- Intern utbildning inom njursjukvård i två steg

- När du fått njurmedicinsk kompetens kan det bli aktuellt med delegering av vissa moment vid peritonealdialys

- Danderyds Sjukhus introduktionsprogram

- Regelbundna interna föreläsningar

- Klinikövergripande utvecklingsdagar

Om kliniken

Njurkliniken ingår i verksamhetsområdet Medicinsk specialistvård och har ca 160 medarbetare som bedriver både akut och planerad njurmedicinsk vård av mycket hög kvalitet. Våra patienter, som i hög utsträckning är kroniskt sjuka, är i enkäter mycket nöjda med tillgänglighet, bemötande och kvalitet vid kliniken.

Förutom vår kliniska verksamhet har vi ett stort utbildningsuppdrag för undersköterskor, sjuksköterskor och läkare samt ett stort forskningsuppdrag med flera aktiva forskare och doktorander.

Vår kultur präglas av öppenhet, arbetsglädje, mycket humor och nyfikenhet. Vi har modiga medarbetare som vågar testa nya sätt och utmana väl etablerade lösningar och arbetssätt för att prova nya vägar. Här är det nära till beslut och alla får möjlighet att påverka.

Information om tjänsten lämnas av

Angela Leal Morán, vårdenhetschef avd 1, 08-123 572 88

Facklig information:

Kommunals fackexpediton, 08: 123 561 16

Övrigt


Vi hanterar ansökningar löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt! Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Kvinnosjukvård & Förlossning

Undersköterska Operation Kvinnokliniken Danderyds Sjukhus AB

Medicinkliniken

Undersköterska till endokrin/diabetes i sommar

HR

Timanställda undersköterskor till Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Undersköterskor sommarvik 6 mån till Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken

Medicinkliniken

Timanställda undersköterskor till IMA, Danderyds Sjukhus AB

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.