Forskningssjuksköterska, strokeenheten, VO Neurologi, Danderyds sjukhus

Vill du arbeta med kliniska studier? Trivs du med att kombinera patientkontakt med administrativt arbete? Då är detta något för dig!

På strokeenheten på Danderyds sjukhus genomförs kliniska studier på patienter med stroke och TIA, både akademiska studier såväl på uppdrag av läkemedelsindustrin. Vi medverkar både i nationella och internationella studier.

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid där du har en delad tjänst som forskningssjuksköterska vid strokeenheten 80 % samt 20 % klinisk tjänstgöring på strokeenheten.

Arbetsbeskrivning

Som forskningssjuksköterska arbetar du med flera studier inom stroke och TIA. Ditt arbete kommer att innefatta, patientkontakter, egna patientbesök med studiepatienter, provtagning, insamling och dokumentation av undersökningsresultat i studieprotokoll, olika elektroniska system och i journal (Take Care). Du kommer även ha ansvar för hantering och lagring av blodprover, hantering och administrering av studieläkemedel. Arbetet sker i samarbete med forskande läkare på kliniken. Du kommer också att ansvara för avslutande av studier och förbereda dokument för arkivering. Utöver detta kommer du att ha kontakter med företrädare för läkemedelsbolag och apotek.

För att trivas i rollen är du:

  • ansvarstagande och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra.
  • driven, lösningsfokuserad och har en positiv inställning.
  • noggrann och strukturerad.
  • inte är rädd för att prova nya arbetsuppgifter.
  • duktig på att bemöta forskningspersoner på ett trevligt och professionellt sätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet, gärna inom stroke. En stor fördel är tidigare erfarenhet av arbete som forskningssjuksköterska och utbildning i Good Clinical Practice (GCP). Möjlighet finns för vidareutbildning inom området. God datorvana och goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska är viktigt.

Övrigt

  • Heltid, tillsvidare.
  • 38:15 tim/vecka, kvälls/helgtjänst.


Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Neurologi är ett verksamhetsområde som omfattar Neurologkliniken, Strokesektionen och Logopedkliniken. Vi har en omfattande öppen- och slutenvårdsverksamhet där vi vårdar patienter med sjukdomar som till exempel Parkinsons sjukdom, epilepsi, MS, ALS, stroke och TIA. Vi har det största antalet strokepatienter i hela landet.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Hjärtkliniken Avd 94, Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Sjuksköterska till Högspecialiserad Hjärnskaderehabilitering

Hjärt-och fysiologi

Nattsjuksköterska till Hjärtsviktscentrum Danderyds sjukhus

Internmedicin och Infektion

Sjuksköterska till Infektion Danderyds Sjukhus

Kirurg- och Urologkliniken

Sjuksköterska till Endoskopicentrum Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Hjärtsviktscentrum, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Sjuksköterska till Hjärtintervention, Danderyds sjukhus AB

HR- och kommunikationsavdelning

Sjuksköterskor med erfarenhet till Bemanningscenter, Danderyds sjukhus