Fysioterapeut/sjukgymnast till Konsultteamet, Rehabmedicin

Är du en engagerad fysioterapeut/sjukgymnast som trivs med arbete i team? Kom till oss i Neuroöppenvårdens team för personer med grava hjärnskador!

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig en möjlighet till genuint teamarbete samt kunskap och utveckling inom högspecialiserad rehabilitering. Som fysioterapeut/sjukgymnast är du en viktig kugge i teamet. Med fokus på funktion och kroppsliga förutsättningar utgör ditt arbete en del av basen för rehabiliteringen. Målgruppen är personer med grava hjärnskador i behov av fortsatta rehabiliteringsinsatser efter utskrivning från klinikens slutenvård. Uppdraget är regionövergripande men vi träffar även patienter från andra regioner.

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för bedömning och intervention avseende hjärnskadans konsekvenser på kroppsfunktion. Du har fokus på dygnets positionering samt utformning av lämpliga rutiner för fysisk aktivitet. I nära samarbete med övriga teammedlemmar, patient och patientens nätverk kartlägger du behov av rehabilitering och planerar insatser som för att bibehålla eller förbättra fysisk funktion i syfte att höja patienters aktivitetsförmåga och livskvalitet.

Du är med och skapar goda förutsättningar för en fungerande vardag för patienterna och arbetar tillsammans med teamet med ett helhetsperspektiv med målet att ger förutsättningar för en fungerande tillvaro under hela dygnet. Insatserna är förlagda såväl i klinikens anpassade lokaler, som i patientens hem och hos andra vårdaktörer. Arbetet riktar sig mot liggande och sittande positionering, rörelseförmåga och upprätthållande eller förmågehöjande av funktion. Insatserna innefattar bl.a. utprovning och specialanpassning av motoriska och ortopedtekniska hjälpmedel, utforma och anpassa träningsprogram och omsätta dessa med pedagogiska interventioner för såväl patient, anhörig och stödpersoner samt skapande av underlag för intyg till olika myndigheter.

Möjlighet att ingå i klinikens Tonusverksamhet finns.

Kvalifikationer

Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med några års erfarenhet av rehabilitering eller habilitering och är trygg i din yrkesroll. Erfarenhet av arbete med personer med förvärvad hjärnskada och spasticitet är meriterande, liksom av utprovning och specialanpassning av hjälpmedel.

Personliga egenskaper

Du varje rehabiliteringsperiod är individuellt anpassad behöver du vara nyfiken och kreativ. Du har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete, samt att utrycka dig väl i tal och skrift. Du tycker om att arbeta tätt tillsammans med teamkollegor och nätverk, samtidigt som du självständigt driver ditt arbete framåt. Du har god förmåga att samarbeta samt är lyhörd och flexibel för patienter, teamkollegor och övriga samarbetspartners.

Övrigt

Vi är en stor klinik och kan erbjuda dig som medarbetare möjlighet till utveckling och kunskap inom evidensbaserad rehabilitering och vi ser positivt på akademisk vidareutbildning. Då vi är en
universitetsklinik, är studenthandledning och kunskapsutveckling en naturlig del av arbetet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm på Danderyds sjukhus har ett regionövergripande uppdrag. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Ortopedkliniken

Leg fysioterapeut/sjukgymnast till Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Leg. Fysioterapeut avd 80/84 Rehabmedicin, Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Arbetsterapeut till Paramedicinska sektionen Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Fysioterapeut till Högspecialiserad Smärtrehabilitering, Danderyds sjukhus