Gruppchef Kvalitet och Tillverkning Medicinsk teknik, Danderyds sjukhus

Är du en kvalitetsmedveten chef som vill vara med och forma utvecklingen av Medicinsk Teknik? Som gruppchef inom Medicinsk Teknik (MT) arbetar du med spännande uppdrag och utmanande projekt i gränslandet mellan avancerad medicinsk teknik och specialiserad vård.

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete med stora möjligheter att vara med och forma utvecklingen, både för Medicinsk Teknik och för Danderyds sjukhus. Vi söker nu en gruppchef för den nya gruppen "Kvalitet och Tillverkning" inom Medicinsk Teknik. Du får den unika möjligheten att jobba med kvalitetsledning i kombination med att leda och ansvara för arbetet med tillverkning av specialanpassade trachealkanyler.

Medicinsk Teknik arbetar med stöd av ett ledningssystem som baserar sig på EN ISO 13485 och EN ISO 9001. Den nya lagstiftningen MDR och dess detaljerade krav kräver att vi fokuserar på utveckling av ledningssystemet och säkerställer uppfyllnad av regelverket. Därför utökar vi vår verksamhet med en ny tjänst.

Arbetsbeskrivning

Som gruppchef för Kvalitet och Tillverkning ingår du i ledningsgruppen för MT som idag består av enhetschef för medicinsk teknik samt tre gruppchefer. Du ansvarar dels för att leda det övergripande kvalitetsarbetet på MT och dels för tillverkningen av specialanpassade trachealkanyler.

Du kommer att leda en grupp på fem medarbetare, varav tre arbetar med specialanpassning av trachealkanyler och tre med specialkompetens inom regelefterlevnad (RA) samt egentillverkning.

I rollen som kvalitetsansvarig leder du medarbetare på MT och berörda verksamhetsrepresentanter i sjukhuset genom regelverket för ledningssystem och medicintekniska produkter. Du leder processarbetet tillsammans med enhetens ledning och deltar aktivt i sjukhusets anpassning till de nya lagkraven inom MDR och IVDR. Du gör planer för och driver revision av ledningssystemet samt fångar upp och driver förbättringsförslag inom den medicintekniska enheten.

Du bidrar med din kompetens inom medicinteknik, hälso- och sjukvård och ledningssystem. I tjänsten leder du processansvariga och rapporterar till chefen för Medicinsk Teknik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalitetsledning och ledarskap, gärna från större offentlig verksamhet. Du har civil- eller högskoleexamen, gärna inom medicinsk teknik. Vidare har du erfarenhet av tillverkning av medicintekniska produkter och kunskap om ledningssystem. Du har genom erfarenhet skaffat en god förmåga att leda kvalitetsledningsarbete och öka kunskapen till målgruppen. Vi söker dig som har goda kunskaper inom regelverket och ledningssystem för medicintekniska produkter.Vi ser även gärna att du har erfarenhet av service och underhåll av medicinteknisk utrustning.

Det är meriterande om du har god erfarenhet av arbete med drift, support och underhåll och förvaltning av medicintekniska produkter och system inom vården eller näringsliv.

Personliga egenskaper

Som person är du bra på att lyssna och föra fram ett budskap, du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du har god förmåga att sätta dig in i kvalitets- och regelverksfrågor samt skapa engagemang och delaktighet kring dessa. Som kvalitetsansvarig arbetar du strukturerat, självständigt, resultatinriktat och drivande.

I din ledarroll är du kommunikativ, lyhörd och motiverar andra för att effektivt nå gemensamma mål och du har inställningen att problem kan definieras och lösas. Du har initiativkraft, ser vikten av god kommunikation och skapar delaktighet. Du arbetar utifrån Danderyds sjukhus värdegrund med ett patient- och kundperspektiv.

Övrigt

Enheten Medicinsk Teknik består av ca 40 personer och är en del av avdelningen Teknik och Digitalisering som utöver MT även innefattar IT, Innovation och Lokalförsörjning.

Medicinsk Teknik ansvarar för livscykelhanteringen av sjukhusets medicinteknisk produkter (allt från stöd vid inköp och upphandling, utbildning, driftsättning, service och underhåll till avyttring eller skrotning). Huvuddelen av det vi hanterar är CE-märkta produkter men vi arbetar även med egentillverkning och specialanpassning inom ramen för MDD/MDR.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

På Danderyds Sjukhus har vi en gedigen chefsrekryteringsprocess, med olika steg och tester. Den första intervjun sker med rekryterande chef och HR-partner. Om du går vidare i processen får du genomföra en personlighetstest och ett logiskt analytiskt test. Återkoppling från testerna genomförs i samband med att du träffar vår chefsrekryteringsgrupp på en djupintervju. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser med syfte att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.Om verksamheten
Avdelningen Teknik och digitalisering upprätthåller och utvecklar ändamålsenlig och säker teknik, digitala lösningar och hållbar infrastruktur och har i uppdrag att bidra till att sjukhuset kan bedriva en högkvalitativ och säker vård. Vårt mål är att genom tillgänglighet och hög kompetens underlätta vardagen för vårdpersonalen. Inom Teknik och digitalisering återfinns enheterna DS IT, Innovation, Lokalförsörjning och Medicinsk teknik.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss på Ds.se

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

1 jobb i tabell
Titel Ansök senast

Teknik och digitalisering

Innovationskoordinator till Danderyds sjukhus