HIA DSAB söker Sjuksköterska

Är du redo för nästa utmaning i din utveckling. Då är du rätt person för oss. Välkommen med din ansökan till oss på HIA DSAB!

Den topprankade hjärtsjukvården på Danderyd sjukhus söker nu dig som är sjuksköterska med intresse för akut hjärtsjukvård och som vill vara med på den spännande resan mot vår nya HIA-avdelningen i det nybyggda akuthuset där vi flyttar in i september 2019.
 

Kompetensutveckling

När du anställs hos oss ingår du i ett två årigt kompetensutvecklingsprogram där intern och extern utbildning ingår vilket leder till att du blir hjärtsjuksköterska (DSAB) med ett lönepåslag på befintlig lön. Genom inskolning och internutbildning skapar vi förutsättningar för att du skall kunna arbeta med avancerad HIA-vård ex. Non Invasiv ventilationsbehandling, artärnål och inotropa läkemedel. Du får utbildning för akut omhändertagande av patienter med STEMI där du får assistera inne på koronarangiografi jourtid samt göra första bedömning av ambulans-EKG. Efter en tid intern utbildas du att ingå i sjukhusets akutlarmteam där HIA sjuksköterska ansvarar för akutcykeln.

 

Bakgrund

HIA är en hjärtintensivvårdsavdelning med tio vårdplatser varav tre platser är avsedda för patienter med ökat behov av övervakning och medicinsk behandling. Vi vårdar patienter för akut ischemisk hjärtsjukdom och andra allvarliga kardiologiska tillstånd. Vi har STEMI verksamhet dygnet runt. Under 2018 tog HIA hand om 1600 patienter och medelvårdtiden är  2,5 dygn på avdelningen. Hjärtkliniken på DSAB har flera år erhållit toppbetyg gällande hjärtsjukvård i Sverige.
 

Framtid

Avdelningen är i en spännande utvecklingsfas med flytt till ”det nya akuthuset ” i september 2019. Där kommer HIA bestå av åtta vårdplatser varav fyra övervakningssalar med möjlighet till hjärtintermediärvård, HIMA. Vårdplatserna är enkelsalar och är välutrustade med lift, pendel med all övervakningsutrustning och teknisk utrustning som infusionspumpar inne på salen. Avdelningen är bemannad med en hög andel sjuksköterskor både dag och natt. Du blir en viktig del i teamet. 

 

Arbetsuppgifter

På HIA får du ett utvecklande och omväxlande arbete som sjuksköterska. På övervakningsalar hos oss vårdas våra svårast sjuka patienter. Där behandlar vi patienter med bland annat Non Invasiv Ventilationsbehandling. Intaget av patienter sker dygnet runt, ibland direkt från ambulansen. Våra sjuksköterskor åker även tillsammans med hjärtjour på akutlarm som sker inom sjukhuset samt deltar vid STEMI larm. Du erbjuds introduktion under handledning utifrån dina behov. Avdelningen har hög sjukskötersketäthet där två sjuksköterskor kommer ha ansvar för fyra patienter tillsammans med en undersköterska i ett team. 
 

Anställningsform:

  
Tillsvidareanställning. Heltid/deltid, dag/kväll/helg. Timanställning kan också vara aktuellt. Möjlighet till rotation mot exempelvis mot angiolab och akutmottagning finns.
  • Individuell schemaplanering alternativ möjlighet till fast rullande schema
  • Friskvårdsbidrag, upp till 2000kr/år
  • Möjlighet till personalbostad vid fast anställning

Kvalifikationer:

 
Legitimerad sjuksköterska som har minst ett års erfarenhet.  
Meriterande kunskaper är, arbete inom hjärtsjukvård, akutsjukvård och AVA/intermediärvård/intensivvård.
 

Personliga egenskaper:

 
Vi söker dig som vill vara med och utveckla avdelningen vidare med allt mer avancerade hjärtsjukvård.
Du trivs att arbeta i team. Du bidrar till ett gott arbetsklimat och samarbete. 
Du har ett starkt engagemang och stort intresse av hjärtsjukvård/akutsjukvård.
Du ser möjligheter och vill utvecklas i din roll som sjuksköterska.
 
Välkommen till oss där kompetensutveckling och gott arbetsklimat är ledord. 
 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Medicinkliniken

Nattsjuksköterska till Diabetes och Endokrin på Danderyds sjukhus

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterskor sökes till avdelning 97 Hjärtklinikens studentavdelning.

Hjärt och Fysiologi

Vi söker sjuksköterska till avdelning 95

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterska till hjärtavdelning

Hjärt och Fysiologi

Är du den vi söker? Vi söker efter är dig med erfarenhet av arytmi- och akut hjärtsjukvård.

Medicinkliniken

Mottagningsjuksköterska med inriktining MS

Medicinkliniken

Sjuksköterskor till Akutvårdsavdelning (AVA) på Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska/teamsamordnare sökes till Smärtcentrum - Högspecialiserad smärtrehabilitering på Huddinge sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.