Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Informationssäkerhetssamordnare och dataskyddsombud, Danderyds sjukhus

Nu söker vi en informationssäkerhetssamordnare tillika dataskyddsombud med placering inom funktionen Säkerhet och beredskap. Du kommer att ansvara för planering, samordning och uppföljning av arbetet med informationssäkerhet och dataskydd inom Danderyds sjukhus.


Arbetsuppgifter

Som informationssäkerhetssamordnare kommer du att ansvara för två olika men närbesläktade arbetsområden; informationssäkerhet och dataskydd. Inom Säkerhets- och beredskapsfunktionen är det tidvis nödvändigt att kunna stötta andra av funktionens ansvarsområden.

- Stödja sjukhusets ledning och verksamhetsområden 
- Implementera och följa upp Region Stockholms Ledningssystem för informationssäkerhet
- Ta fram och löpande uppdatera interna styrdokument och processer
- Genomföra risk- och sårbarhetsanalyser, utarbeta strategier och handlingsplaner samt driva ett systematiskt förbättringsarbete
- Genomföra internutbildningar inom informationssäkerhet
- Representera DSAB i Region Stockholms råd för informationssäkerhet
- Löpande övervaka verksamhetens regelefterlevnad inom området


Kvalifikationer 

- Relevant utbildning inom informationssäkerhet, säkerhet eller annan för området relevant utbildning.
- Några års erfarenhet från arbete inom informationssäkerhetsområdet, gärna från en större organisation.
- Kunskaper om följande regelverk; offentlighets- och sekretesslagen, personuppgiftslagen, persondatalagen och arkivlagstiftningen.

Det är meriterande om du har kunskaper inom säkerhets- och beredskapsområdet och erfarenhet från politiskt styrda organisationer. 

 

Personliga egenskaper 

För att lyckas i rollen ska du ha förmågan att kunna se helheten och snabbt kunna sätta dig in i olika frågeställningar. Det är viktigt för oss att du är en god kommunikatör som på ett pedagogiskt och övertygande sätt kan nå ut med budskap och engagera olika målgrupper. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är driven, handlingskraftig och lösningsorienterad och du slutför självständigt det du har påbörjat. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete utifrån givna förutsättningar.  

 

Övrigt

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du kan även komma att ingå i beredskapstjänst.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

 

Om oss

Din arbetsplats är vid Sjukhusgemensam Service (SGS), en avdelning inom Danderyds sjukhus. Du kommer att ingå i SGS funktion för Säkerhet och beredskap men kommer i flera fall att rapportera direkt till sjukhusets VD och sjukhusledningen. SGS huvuduppgift är att på olika sätt stödja sjukhusets kärnverksamhet med tjänster inom säkerhet, informationssäkerhet, kris- och katastrofmedicinsk beredskap, civilt försvar, miljö och hållbarhet, patient- och personalkläder, kost, städning, patienttransporter m.m. Vi är idag drygt 140 medarbetare på avdelningen. SGS är inne i en spännande fas och arbetar nu intensivt tillsammans med Danderyds kärnverksamhet för att nå de mål som sjukhuset har stakat ut för framtiden. Som informationssäkerhetssamordnare på SGS blir du en mycket viktig del av detta arbete. 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Logopedi

Logopedkliniken söker dig som är administratör

Ekonomi

Ekonomiassistent till Redovisningsenheten, Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.