Klinisk Farmaceut till Farmaceutenheten, Danderyds sjukhus

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig ett stimulerande och betydelsefullt arbete, där du har möjlighet att göra skillnad för både patienter samt kollegor inom vården. Farmaceutenheten

är organiserad under verksamhetsområde Kirurgi och urologi men har även uppdrag som utförs inom andra verksamhetsområden. Du får arbeta patientnära som en del av vårdteamet på vårdavdelning, mottagning och akutmottagning. Du kommer därmed ha ett varierande uppdrag med stort utrymme för eget ansvar, men har inte långt till stöd av hjälpsamma kollegor.

På vår enhet är vi måna om varandra och arbetar som ett team både kortsiktigt (för dagen) samt långsiktigt för att uppnå våra gemensamma mål. Den främsta arbetsuppgiften är läkemedelsgenomgångar, men i uppdraget ingår även utbildning för patienter samt vårdpersonal och deltagande i kompetensgrupper samt handledning av studenter. Då vår verksamhet är i ständig utveckling kan flera arbetsuppgifter bli aktuella i framtiden. På Farmaceutenheten arbetar vi med ett roterande schema vilket innebär att du får erfarenhet från kliniskt arbete på både mottagning, vårdavdelning och akutmottagning. På så sätt blir arbetet mer stimulerande och utvecklande. Möjligheten att stötta varandra inom teamet sker även smidigt både dagligen samt vid ledigheter.

Som anställd på Danderyds sjukhus får du ersättning för sjukvård, ett friskvårdsbidrag på 5000 kr per år och tillgång till det välutrustade personalgymmet Lyftet för endast 540 kr per år. Du erbjuds personalparkering till förmånligt pris samt personalbostad vid behov. Vi har förmånliga ersättningar för dig som är föräldraledig. Utöver det finns pension, semester, företagshälsovård, försäkringar och löneväxling.

Allt om dina förmåner

Arbetsbeskrivning

Som Klinisk farmaceut har du som huvuduppgift att utföra läkemedelsgenomgångar, ge individanpassade råd om läkemedelsbehandling till patient och/eller vårdpersonal och tillföra farmaceutisk expertis till vården.

Roterande tjänstgöring veckovis med följande arbetsuppgifter:

 • Läkemedelsgenomgångar på akutmottagning och vårdavdelning
 • Läkemedelsgenomgångar på mottagning i samband med bokade patientbesök
 • Utbildning för patienter
 • Utbildning för vårdprofessioner
 • Farmaceutisk rådgivning till patienter och vårdpersonal
 • Handledning av studenter

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad apotekare alternativt legitimerad receptarie med magisterexamen. Du bör även ha magisterexamen i klinisk farmaci alternativt motsvarande.

Tidigare erfarenhet av arbete med klinisk farmaci inom slutenvård, akutsjukvård eller på mottagning är meriterande. Om du har tidigare erfarenhet av systemen TakeCare och Orbit är även det meriterande.

Du bör kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du kommer att samarbeta mycket med olika verksamheter och olika vårdprofessioner, så din förmåga att bygga relationer i kombination med din kommunikativa förmåga kommer att vara avgörande för din framgång. Eftersom vår verksamhet har stort fokus på utveckling av den kliniska farmacin så söker vi dig som är driven och har ett stort intresse för utvecklingsarbeten.

Utöver detta söker vi personer med följande egenskaper:

 • Personlig mognad - du litar på din egen förmåga och behåller lugnet i stressamma situationer
 • Självständighet - du trivs med att ansvara för din arbetsdag. Du organiserar och planerar ditt arbete väl
 • Flexibel - då du befinner dig i en föränderlig vardag förmår du att anpassa dig efter vad verksamheten behöver/kräver för dagen
 • Samarbetsförmåga - du samarbetar för att nå gemensamma mål. Du hjälper kollegor, kommunicerar konstruktivt och är prestigelös nog att rycka in när det behövs.
 • Kvalitetsmedveten - du sätter patientsäkerheten i första rummet

Övrigt

Tjänstgöringsgrad 100%, 40 timmar/vecka. Kontorstid mån-fre.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Verksamhetsområdet Kirurgi och urologi bedriver både akut och elektiv kirurgi och urologi samt operationsverksamhet i öppen- och slutenvård dygnet runt. Vi behandlar och vårdar patienter från i huvudsak Stockholms län, men även utomläns och utlandspatienter med kirurgiska eller urologiska sjukdomar. Patienterna tas om hand på flera olika specialistmottagningar, två operationsavdelningar samt fyra vårdavdelningar med olika profilområden; kolorektalkirurgi, kirurgi i övre mag-tarmkanal, överviktskirurgi och levertumörer samt urologi. Här jobbar cirka 460 medarbetare.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB ett av Sveriges största akutsjukhus med natur, vatten och t-bana runt knuten. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. Här möts akutsjukvårdens puls med högkvalitativ vård och det nära omhändertagandet. Vi hjälper varandra och ger dig möjligheten att växa och utvecklas från student till erfaren medarbetare. Du som värnar patienten och du som vill driva patientnära forskning kommer trivas här. Danderyds sjukhus har en egen institution vid Karolinska Institutet vilket innebär ett omfattande uppdrag inom klinisk forskning och grundutbildning. Detta uppdrag är starkt integrerat med den kliniska verksamheten och sjukhusets utveckling.
Vi vill vara en arbetsplats att längta till.

Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den