Kommunikationsdirektör, Danderyds Sjukhus

Vill du arbeta med kommunikation på en strategisk och operativ nivå på ett av Sveriges största akutsjukhus, högt rankat nationellt inom kvalitet på många områden och med ett starkt varumärke? Sjukhuset befinner sig i en spännande utvecklingsfas med ny akut- och behandlingsbyggnad vilket skapar goda förutsättningar för en modern högkvalitativ sjukvård och en god arbetsmiljö för våra medarbetare. Är du rätt person för att bygga framtidens sjukvård med oss?

Om Tjänsten

Stockholms hälso- och sjukvård står inför omfattande strukturförändringar som för Danderyds Sjukhus del bland annat innebär ett utökat vårduppdrag där det är avgörande att säkerställa kompetens för framtiden. Kommunikationsavdelningen har ett nyckeluppdrag i att utarbeta, samordna och utveckla Danderyds Sjukhus kommunikation för att bidra till att skapa förutsättningar för att bygga ett starkt varumärke samt stärka kommunikation både internt och externt. Vi verkar i en politiskt styrd organisation i offentlig regi vilket medför att vi tar stor hänsyn till helheten. En nyckelfaktor till framgång är samverkan med andra sjukhus, primärvården och kommunerna i länet, för att vi tillsammans ska leverera högkvalitativ vård till våra patienter i hela vårdkedjan. Detta får således en stor inverkan på hur vi kommunicerar både externt och internt och i våra relationer till olika medier och press.

Som kommunikationsdirektör leder och utvecklar du ett team bestående av sex medarbetare som tillsammans bildar kommunikationsavdelningen på Danderyds sjukhus. Du ingår i sjukhusets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom exempelvis journalistik, information, medie- & kommunikationsvetenskap och har stor erfarenhet av att verka i politiskt styrda organisationer. För att trivas och leverera i rollen ser vi att du har gedigen erfarenhet av att arbeta med alla delar inom kommunikationsområdet, särskilt viktigt är det med erfarenhet av förändringskommunikation, press och profileringsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta på en hög strategisk nivå men trivs också med att vara delaktig i det operativa arbetet. Du har mångårig erfarenhet av ledande befattningar från större komplexa organisationer och är van att driva förändringsarbete. Erfarenhet från näringslivet ses som meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du lugn och trygg i din ledarroll och du har en god förmåga att bygga nätverk och skapa goda relationer över tid. Framgångsfaktorer i detta uppdrag kommer att vara din förmåga att ta initiativ och peka ut en tydlig framtidsriktning, såväl som förmåga till samverkan och dialog. Som ledare är du rak och tydlig med förmåga att motivera och inspirera såväl de egna medarbetarna som övriga medarbetare och ledare i organisationen. Du trivs med ett coachande ledarskap och motiveras av att se dina medarbetare utvecklas och ta ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning i din grundprofession kombinerat med chefsförordnande.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Novare Public. Önskar du mer information eller har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna på Novare Public:
Madeleine Fahlberg: madeleine.fahlberg@novare.se
Mitra Frost: mitra.frost@novare.se

Ansökningsformulär:

https://www.recruto.se/apps/modal-window/new-candidate/jobid/53532

Annons:

https://www.recruto.se/apps/ads/view/id/53532-novare-public-danderyd-kommunikationsdirektor-till-danderyds-sjukhus

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande. Vi ser fram mot att få din ansökan senast den 11/12. Bifoga CV och en motivering kring varför du är rätt person.Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.

Varmt välkommen med din ansökan!Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Sjukhusledningen

Operativ direktör till Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Vårdchef till VO Geriatrik på Danderyds sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Vårdenhetschef till KK- postop, AneIVA på Danderyds sjukhus