Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.
Mer Info

Kommunikatör med webbfokus, Kommunikationsenheten, Danderyds sjukhus

Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus med omkring 4500 anställda. Nu söker vi en kommunikatör med webbfokus. Kommunikationsenheten är en av sjukhusets stödfunktioner. Vi arbetar med att tydliggöra och strukturera information för sjukhusets medarbetare, med information till patienter och anhöriga samt med mediafrågor. Vi jobbar med olika kanaler, som intranät, externwebb och sociala medier. Vi bistår alla verksamheter på sjukhuset med praktiskt och strategiskt kommunikationsstöd.

Vårt anställningserbjudande

Vi är sju kommunikatörer med fokusområden som exempelvis redaktionellt innehåll, sociala medier, foto, press och digital strategi. Alla har lång erfarenhet och många olika kompetenser och vi samarbetar i varierade konstellationer för att skapa tydlig och effektiv kommunikation.På ett akutsjukhus kan det hända att arbetet snabbt behöver styras om, så prestigelöshet och flexibilitet är något vi värdesätter högt. Våra uppdrag varierar stort och kan innebära allt ifrån att vara kommunikationsstöd i sjukhusövergripande projekt till att snygga till en årsredovisning eller leta upp en specialistläkare för ett inslag i morgon-tv. På sjukhuset finns också lokala webbredaktörer som arbetar med innehållet på de verksamhetsspecifika webbsidorna.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikatör med webbfokus är du ansvarig för våra webbplatsers struktur och innehåll och du har ett nära samarbete med vår digitala strateg. Under 2022 kommer vi att arbeta vidare med tillgänglighetsanpassning av våra webbar och i det arbetet kommer du ha en betydande roll.
En stor del av din roll innebär att samordna sjukhusets webbredaktörsorganisation, hålla i redaktörsutbildningar och skapa användarvänliga manualer vid behov.
Som webbredaktör kommer du att skriva och publicera på intern och extern webb samt ta fram och analysera besöksstatistik.
Då vi är en liten kommunikationsenhet hjälps vi åt med de uppdrag vi får från sjukhusverksamheten. Du behöver kunna hantera enklare bildredigering och inte vara främmande för redaktionellt arbete som att göra kortare intervjuer.

Kvalifikationer

  • Högskoleutbildning inom kommunikationsvetenskap, media, journalistik eller likvärdig erfarenhet
  • Mycket god kunskap i EpiServer (vi arbetar i CMS 11)
  • God förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt
  • Goda kunskaper i MS Office och Adobe Creative Cloud
  • Erfarenhet av systemförvaltning
  • God kunskap i Google Analytics och Vizzit

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av arbete som kommunikatör med webbfokus eller webbredaktör
  • Erfarenhet av webbutveckling ur ett funktionellt och redaktionellt perspektiv
  • Kunskap kring trycksaksproduktion och grafisk form.

Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är strukturerad, noggrann och tycker om att ta eget ansvar. Du behöver vara utvecklingsorienterad och ha förmåga att se potentiella förbättringar inom dina ansvarsområden. För att passa i rollen tror vi även att du vågar ta egna initiativ, är trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda relationer.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
HR-och kommunikationsavdelningens främsta uppdrag är att proaktivt bidra till sjukhusets utveckling och stödja verksamhetens chefer och medarbetare i HR- och kommunikationsfrågor så att de har rätt förutsättningar för att ta hand om våra patienter och närstående på bästa sätt. HR- och kommunikationsavdelningen är en viktig partner i diskussionen om hur vi bäst är rustade för att möta framtidens utmaningar. Avdelningen består av följande enheter; Arbetsrätt och löner, Personal och utveckling, Bemanningscenter, Clinicum, Kommunikation, AT-organisationen och Medicinska biblioteket. HR-och kommunikationsavdelningen har cirka 100 medarbetare.

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Neurologkliniken

Medicinsk Sekreterare Logopedkliniken Danderyds sjukhus)

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Administratör till Rehabiliteringsmedicin Danderyds sjukhus

Teknik och digitalisering

Objektspecialist till Teknik och Digitalisering, DS IT, Danderyds sjukhus

HR- och kommunikationsavdelning

Bibliotekarie till Medicinska biblioteket, Danderyds sjukhus AB

Ekonomi

Operativ inköpare till Inköp & Juridik på Danderyds sjukhus

Sjukhusgemensam service

Kundtjänstmedarbetare till Informationsdisken, Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.