Kurator till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).  

Vi söker nu en kurator till klinikens slutenvård/ öppenvårdsavdelningar. Du kommer att arbeta med bedömning och behandling av patienter med medelsvåra, svåra till mycket svåra hjärnskador. Arbetet bedrivs i ett multimodalt team bestående av läkare, psykolog, kurator, logoped, arbetsterapeut och sjukgymnast samt övrig vårdpersonal.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna är omväxlande och består av psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete, information och rådgivning, samordning av samhällets stödinsatser samt samtalsstöd i olika former till patient och närstående. Som kurator har du också en central roll i kommunikationen mellan teamet, patienten, närstående och övriga samarbetspartners såsom handläggare inom kommun, försäkringskassa, överförmyndare. Detta innefattar bl a att samordna, leda och följa upp möten med patient, närstående och olika myndigheter. Teamets arbete baseras på helhetssyn och patienten i centrum vilket återspeglas i patienternas utvärdering av rehabiliteringen där 95-97% är mycket nöjda/nöjda med rehabiliteringen.

Handledning ingår för kuratorsgruppen.

Tjänsten är ett vikariat på 1 år.

Din profil

Vi söker dig som har socionomexamen samt har erfarenhet av liknande arbete. Meriterande är erfarenhet från socialtjänst och/eller hälso- och sjukvård.

Du bör ha god kunskap inom området LSS och SoL, vana att samarbeta med andra myndigheter och erfarenhet av och trivas med att arbeta i team. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara strukturerad och ansvarstagande. Arbete i team kräver också en tydlighet i yrkesrollen, självständighet, flexibilitet och kreativitet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Urval sker löpande under ansökningstiden.

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Talvård

Erfaren logoped sökes till Logopedklinikens mottagning i Jakobsberg

Ortopedi

Leg sjukgymnast/fysioterapeut inom område ortopedi

Rehabiliteringsmedicin

Fysioterapeut till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.