Kvalitetsutvecklare till Anestesi och intensivvård, IVA och Postop på Danderyds sjukhus

Är du specialistsjuksköterska inom intensivvård och vill vara med och bidra till att vidareutveckla och förbättra intensivvård och postoperativ vård? Som kvalitetsutvecklare har du en viktig roll i att driva utveckling genom att mäta, följa upp och agera. Sök tjänsten hos oss på VO Anestesi och intensivvård redan idag!

Vårt anställningserbjudande

Som kvalitetsutvecklare och specialistsjuksköterska inom intensivvård erbjuds du en spännande rotationstjänst där du på deltid har i uppdrag att stödja verksamheten och verksamhetschefen i det systematiska kvalitetsarbetet i kombination med kliniskt arbete på IVA och Postoperativa avdelningen centraloperation. Rollen passar dig som har ett stort intresse för utveckling och förbättring samt vill bidra till att säkerställa att målen för vårdkvalitet uppnås.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som kvalitetsutvecklare arbetar du självständigt med att planera, mäta, analysera och presentera statistik och data. Detta sker i nära samverkan med IVA och Postops ledningsgrupp samt verksamhetschef. Rollen innebär även nära samverkan med andra ledningsstödjande funktioner och roller inom verksamhetsområdet och inom Danderyds sjukhus. Viss del av arbetet är på sjukhusövergripande nivå.

Vården på IVA bedrivs i teamarbete tillsammans med undersköterskor och läkare samt olika paramedicinska specialiteter. Vi tillämpar regelbunden omvårdnadshandledning och har ett tydligt, närvarande och omtänksamt ledarskap med tydliga krav och mål. Vi är stolta över våra medarbetare som har en bra mix av erfarna och juniora kollegor. Vi är också stolta över vår låga personalomsättning.

Intensivvårdsavdelningens inriktning är allmän intensivvård för vuxna med nio vårdplatser. På den postoperativa avdelningen vårdas patienter från kirurgi, urologi, ortopedi och kvinnosjukvård.

Exempel på arbetsuppgifter inom kvalitetsarbetet:

 • Aktivt medverka till framtagande av kvalitetsmål och relevanta styrmått, tex i verksamhetsplanen.
 • Samordna så att kvalitetsuppföljningar genomförs inom verksamhetsområdet enligt fastställd sjukhusövergripande årsplan.
 • Biträda verksamhetschefen i verksamhetsplanering, analys av kvalitetsresultat och verksamhetsutveckling.
 • Medverka till att utarbeta och revidera riktlinjer inom verksamhetsområdet.
 • Leda eller delta i förbättringsarbeten/projektarbeten.
 • Ta fram strukturerat arbetssätt för planering, genomförande och uppföljning inom området.
 • Ta fram statistik från kvalitetsregistren SIR och SPOR.
 • Analysera statistik från kvalitetsregistren SIR och SPOR samt agera på denna genom att genomföra förbättringsarbeten etc.
 • Ta fram övergripande sammanställning av handlingsplaner, bokslut och redovisningar inom kvalitet samt kommunicera dessa till verksamheten via olika forum.
 • Samverka med andra aktörer i vårdkedjan.
 • Omvärldsbevaka inom kvalitetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har specialistsjuksköterskeexamen inom intensivvård, samt magisterexamen, och minst 5 års erfarenhet av intensivvård. Du har även tidigare erfarenhet av att ta fram och presentera data. Meriterande med erfarenhet inom projektledning. Du är bekväm i den digitala miljön och gillar digital utveckling.

Personliga egenskaper

Som person är du en målinriktad, strukturerad och kvalitetsmedveten relationsbyggare. Du kommunicerar på ett tydligt, pedagogiskt sätt samt anpassar budskapet efter mottagaren. Genom en god förmåga att se helhetsperspektivet har du förståelse för vad som är bäst för hela verksamheten och hur aspekter såsom kostnader och intäkter påverkar de beslut som tas.

Övrigt

Omfattning: 60 % kliniskt arbete samt ca 40 % kvalitetsutvecklare. Veckoarbetstid 38:25. Två helger av fem. Sommarperioden v 26-33 samt lov-veckor övriga året 100 % kliniskt arbete.

Tillträde: Omgående/enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten

Verksamhetsområdet Anestesi och Intensivvård präglas av hög kvalitet och en stabil medarbetargrupp i alla professioner. Förutom anestesin, som består av fyra operationsavdelningar inom kirurgi/urologi, ortopedi, gynekologi/obstetrik, dagkirurgi samt ÖNH och Tandanestesi och verksamhet externt, så har verksamhetsområdet postoperativa avdelningar, Intensivvårdsavdelning (IVA), Smärtmottagning, Nationellt respirationscentrum (NRC) och Sterilteknik. Vi är ett stort verksamhetsområde med sammanlagt cirka 400 medarbetare. Årligen utförs ca 24 000 anestesier på ca 25 operationssalar. I vårt uppdrag ingår även utbildning, klinisk forskning och utveckling.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Anestesi- och Intensivvård

Specialistsjuksköterska/sjuksköterska med längre erfarenhet till Kvinnoklinikens postoperativa avdelning

Kvinnosjukvård och förlossning

Barnmorskor och barnmorskestudenter till BB Danderyds eftervård i sommar!

Anestesi- och Intensivvård

Anestesisjuksköterska till Danderyds Sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Anestesisjuksköterska till Dagoperation Danderyds sjukhus

Anestesi- och Intensivvård

Har du planer på att vidareutbilda dig till anestesisjuksköterska?

Kvinnosjukvård och förlossning

Dag och nattbarnmorska till antenatal, induktion och medicinsk BB avdelning