Kvalitetsutvecklare till Ortopedklininken vid Danderyds sjukhus

Ortopedklinikens vårduppdrag är att behandla akut sjuka och skadade samt bedriva elektiv ortopedisk vård för äldre och multisjuka i norra Stockholm. Som universitetsanknuten USV-enhet inom Karolinska Institutet har vi även ett omfattande FoUU-uppdrag. 

Vi är ca 280 medarbetare fördelade över slutenvårdsavdelningar, ortopedmottagning, ortopedoperation och paramedicinska professioner. Slutenvården består av två vårdavdelningar för akuta patienter och en för planerade höft- och knäplastikspatienter. Utöver nämnda avdelningar finns också en klinisk utbildningsavdelning (KUA) där studenter och lärare gemensamt tar hand om patienter.  Läkargruppen är organiserad i fyra sektioner; ledplastik-, trauma-, dagortopedi samt en sektion för ST- och underläkare.  I Ortopedkliniken ingår även hela sjukhusets paramedicinska sektion med fysioterapi, arbetsterapi och dietister.  
 
Då vår nuvarande kvalitetsutvecklare går vidare till nya utmaningar inom Danderyds sjukhus söker vi nu dig som vill fortsätta leda och driva ortopedklinikens viktiga kvalitetsarbete framåt, tillsammans med oss.  
 

Arbetsuppgifter: 

I ett nära samarbete med klinikens chefer, patientsäkerhetscontroller och utbildningsledare ansvarar du för att sätta mål, ta fram handlingsplaner och följa upp klinikens kvalitetsarbete samt att skriva rapporter. Du skall även arbeta för att befrämja evidensbaserad vård, medverka vid utbildning i ortopedi av nyanställda samt revidera vårdprogram mm. Tjänsten som kvalitetsutvecklare är 80 %, varav 10 % är sjukhusövergripande kvalitetsarbete. Övriga 20 % är kliniskt arbete. Som kvalitetsutvecklare rapporterar du till verksamhetschef vid ortopedkliniken. 
 

Personliga egenskaper: 

I rollen som kvalitetsutvecklare är det viktigt att du är självgående och att du har en hög analytisk förmåga för att på ett effektivt sett kunna identifiera och bedöma möjliga kvalitetsförbättringar. Vidare ser vi att du har ett pragmatiskt arbetssätt och en god pedagogisk förmåga i din kommunikation såväl internt som externt.  
 

Kvalifikationer: 

Vi söker dig som har en har en kandidatexamen inom legitimerat vårdyrke. Disputation eller master- eller magisterexamen inom är meriterande för anställningen. Du ska ha flera års erfarenhet av vårdverksamhet, gärna inom akutsjukvård. Vidare ser vi att du skall kunna uppvisa erfarenhet av att driva utvecklings- eller förbättringsarbete. 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterska med diabeteskompetens till integrerad mottagning - deltid

Njurmedicin

Vill du bli en spjutspets inom njurmedicinsk omvårdnad!

Kvinnosjukvård & Förlossning

Sjuksköterska, natt på gyn avd 14 på Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska till toppmodern vårdavdelning Hjärnskaderehabilitering

Medicinkliniken

Sjuksköterskor till Akutvårdsavdelning (AVA) på Danderyds Sjukhus

Hud Reumatologi Infektion

Sjuksköterska till Infektionskliniken på Danderyds Sjukhus

Medicinkliniken

Sjuksköterskor sökes till Danderyds Strokeenhet

Kvinnosjukvård & Förlossning

Barnmorska/Sjuksköterska

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.