Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.
Mer Info

Leg fysioterapeut/sjukgymnast med REKO-uppdrag Danderyds sjukhus

Vårt anställningserbjudande

Vid Fysioterapin, Danderyds sjukhus arbetar ca 35 fysioterapeuter/sjukgymnaster fördelade på två enheter - Andnings- och cirkulationsenheten och Ortopedi- och reumaenheten. Vi har i stort sett alla sjukhusets verksamhetsområden som kunder och är delaktiga i verksamhetsutveckling inom flera områden. Hos oss har du stor möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.
Förmåner som erbjuds är t ex friskvårdsbidrag, flextid och fri sjukvård.

Du får en grundanställning som leg fysioterapeut/sjukgymnast. Uppdraget är ett delat uppdrag där klinisk tjänstgöring inom Andning- och cirkulationsenheten är en del, och rehabkoordinatoruppdrag planeras för den andra delen. Uppdrag som rehabkoordinator har funnits på Danderyds sjukhus sedan 2016. Under 2022 planeras för en utvidgning med fler uppdrag som rehabkoordinator som vänder sig till fler verksamhetsområden. Fram till att det är klart innebär uppdraget 100 % klinisk tjänstgöring.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är kliniskt arbete, främst inom slutenvård, inom något av Andnings- och cirkulationsenhetens områden, t ex andningsvård, mobilisering, hjälpmedelsutprovning, rådgivning, information till patienter, närstående och personal. Handledning av studenter ingår i uppdraget liksom helgtjänstgöring.


I rehabkoordinatorrollen ingår bland annat stöd för patienter i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen, rådgivning och information om sjukskrivningsfrågor, samt samverkan med andra aktörer. Funktionen har därmed både en intern och extern roll i samverkan genom att verka för tidig kontakt inom vården och möjliggöra samarbete runt individen med andra aktörer såsom arbetsgivare, Försäkringskassa, Arbetsförmedling och kommun i förekommande fall.

Vi söker dig som har stort intresse och en fördjupad kunskap och erfarenhet av akutsjukvård, och som är intresserad av att arbeta inom flera områden. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta som rehabkoordinator samt ha relevant utbildning för detta.


Kvalifikationer

Leg fysioterapeut/sjukgymnast med svensk fysioterapeut/sjukgymnastlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen, gärna med magisterexamen och handledarutbildning samt relevant vidareutbildning inom försäkringsmedicin,

Erfarenhet av att arbeta på sjukhus, gärna inom ett eller flera områden är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person har du god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är ansvarsfull, noggrannochhar förmåga att ta egna initiativ, prioritera och hantera flera saker samtidigt. Du vill medverka till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandrasamt utvecklar verksamheten tillsammans.

Du är intresserad av att lära dig nya saker och att dela med dig av kunskap ocherfarenhet till andra.

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.
Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Ortopedkliniken

Leg fysioterapeut/sjukgymnast till hjärta och kirurgi

Ortopedkliniken

Arbetsterapeut Paramedicinska sektionen Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Fysioterapeut/Sjukgymnast till Danderydsgeriatriken på Danderyds Sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.