Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.
Mer Info

Leg fysioterapeut/sjukgymnast och rehabkoordinator

Vill du bli vår nya kollega?

Om oss

Vid Paramedicinska sektionen vid Danderyds sjukhus AB arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster och dietister. Fysioterapin har ca 40 medarbetare fördelade över två enheter - Andning- och cirkulationsenheten och Ortopedi- och reumaenheten.

Vi söker nu en legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast till Andning- och cirkulationsenheten till ett delat uppdrag som kliniskt verksam fysioterapeut och rehabkoordinator. Anställningen är tillsvidare med 100 % tjänstgöring, tillträde 13 september 2021 eller efter överenskommelse.  

Danderyds sjukhus är ett sjukhus i expansion och har nära till bra kommunikationer med t ex tunnelbana och knutpunkt för busstrafik.   

 

Om tjänsten 

Uppdraget är ett delat uppdrag där klinisk tjänstgöring är en del. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter där är kliniskt arbete, främst inom slutenvård, inom något av Andning- och cirkulationsenhetens områden  t ex andningsvård, mobilisering, hjälpmedelsutprovning, rådgivning, information och undervisning till patienter, närstående och personal. Handledning och undervisning av studenter ingår i uppdraget liksom helgtjänstgöring.

Den andra delen är uppdrag som rehabkoordinator. Funktionen rehabkoordinator har funnits på Danderyds sjukhus sedan 2016 och är nu i en fas av utveckling och expansion.

I rehabiliteringskoordinatorsrollen ingår bl.a. stöd för patienter i sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen, rådgivning och spridning av information om sjukskrivningsfrågor samt samverkan med andra aktörer. Funktionen har därmed både en intern och extern roll i samverkan, bl.a. genom att verka för tidig kontakt inom vården och möjliggöra samarbete runt individen med andra aktörer såsom arbetsgivare, Försäkringskassa, Arbetsförmedling och kommun i förekommande fall.

 

Vi söker 

Vi söker dig som har stort intresse av och en fördjupad kunskap och erfarenhet av akutsjukvård och som är intresserad av att arbeta inom flera områden. Du bör också ha erfarenhet av att arbeta som rehabkoordinator samt ha relevant utbildning för detta. 

 

Kvalifikationer

Krav:  Leg fysioterapeut/sjukgymnast, gärna med magister/masterexamen samt relevant vidareutbildning inom försäkringsmedicin..

 

Personliga egenskaper 

Som person har du god samarbetsförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är ansvarsfull och har förmåga att ta egna initiativ, prioritera och hantera flera saker samtidigt. Du vill medverka till en arbetsplats där vi inkluderar, inspirerar och uppskattar varandra samt utvecklar verksamheten tillsammans.

Du är intresserad av att lära dig nya saker och att dela med dig av kunskap och erfarenhet till andra.

Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Ortopedi

Leg fysioterapeut/sjukgymnast

Ortopedi

Arbetsterapeut till Danderyds sjukhus

Logopedi

Erfaren logoped till Logopedklinikens mottagning i Sollentuna

Logopedi

Vikariat på Logopedklinikens mottagning på Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Kurator till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Rehabiliteringsmedicin

Psykolog till Huddinge sjukhus, Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Rehabiliteringsmedicin

Psykolog till Försäkringsmedicinsk utredningsenhet

Geriatrik

Fysioterapeut/Sjukgymnast till Danderydsgeriatriken

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.