Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Logoped till rehabteam för personer med svåra hjärnskador

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).

Vi söker en engagerad logoped med intresse för kommunikation och AKK som trivs med arbete i team!

 

Konsultteamet är ett interdisciplinärt team bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, neuropsykolog, undersköterska, sjuksköterska samt medicinsk sekreterare. Teamet arbetar tätt tillsammans och har en aktiv dialog. Vi har ett regionövergripande uppdrag avseende hjärnskade­rehabilitering i öppenvårdsform för patienter med förvärvad svår och mycket svår hjärnskada. Patienterna är i arbetsför ålder, från 18 år och uppåt.

 

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för bedömning och interventioner gällande oralmotorik, sväljning och kommunikation. Utifrån individens behov och i samråd med patient, nätverk och övriga teammedlemmar formuleras mål och åtgärder i en gemensam rehabiliteringsplan för patienten. Interventioner kan vara logopedisk behandling på plats eller via videobesök, utprovning/implementering/uppföljning av hemträning, samt kompensatoriska åtgärder såsom råd kring konsistensanpassning, utprovning/anpassning/implementering av AKK. En viktig del av arbetet är stöd och utbildning till närstående och personliga assistenter/boendepersonal. Du har ett nära samarbete med övriga teammedlemmar och med erfaren logopedkollega. Klinikens logopedgrupp samverkar tätt gällande utvecklingsfrågor och har en hög kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som är legitimerad logoped, gärna med flera års erfarenhet av rehabilitering eller habilitering. Kunskap om AKK och metoden Samtalsmatta är meriterande. Du trivs med att jobba i ett team med högt tak mot gemensamma mål, likväl som att jobba självständigt. Du har intresse för att delta i förändrings- och förbättringsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som lyhördhet och samarbetsförmåga. Du bör vara flexibel och ha god förmåga att organisera och prioritera samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.  

 

 

Övrig information:

Intervjuer sker löpande, ansök så snart som möjligt!

Vi har gjort vårt val av tillvägagångssätt för denna rekrytering och undanber oss därför samtal från rekryterings- och annonsleverantörer. 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicin

Kurator Vuxenhabiliteringen, Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.