Logoped till slutenvården, Logopedkliniken, Danderyds sjukhus

Då en av våra kollegor nu återvänder till sina hemtrakter och kommer att avsluta sin tjänst hos oss, söker vi dig som vill arbeta inom den akuta slutenvården och geriatriken med sväljning, tal, språk och kommunikation tillsammans med erfarna kollegor. Sök till oss på Logopedkliniken!

Erbjudande och arbetsuppgifter

Som logoped inom den akuta slutenvården och geriatriken erbjuds du ett fartfyllt och stimulerande arbete där du är en av flera logopeder som samarbetar med andra professioner på sjukhuset.

Uppdraget inbegriper alla akuta avdelningar på sjukhuset. På strokeavdelningen är vi en viktig del av strokeprocessen och deltar i teamträffar dagligen. Vi arbetar även aktivt med att utveckla verksamheten kring tracheostomerade patienter och hos oss har du unika möjligheter till kompetenshöjning gällande den patientgruppen. Även geriatriken ingår i uppdraget, och då det ligger utanför den akuta vården kräver det ett annat arbetssätt. Vidare har vi fokus på samarbete i multidisciplinära team kring patienter på NRC (Nationellt Respiratoriskt Centrum) och KIAS (patienter med kroniskt invasivt andningsstöd). Du erbjuds vidare möjligheter till fortbildning i form av ämnesspecifika möten och utvecklingsdagar och utöver detta har du tillgång till klinikens övriga medarbetare och deras kompetens.

Dina främsta arbetsuppgifter är att:

  • självständigt utreda svälj-, tal-, språk- och kommunikationsförmåga
  • samverka med övrig personal runt patienten
  • delta i teamträffar och närståendemöten
  • föreläsa
  • medverka i utvecklingsarbeten

Logopedkliniken bemannar även slutenvården på Södersjukhuset. En tjänst hos oss innebär därför att en placering där kan vara aktuell om verksamheten har behov av det.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad logoped med erfarenhet av att arbeta med förvärvade tal-, språk-, kommunikations- och sväljningssvårigheter. Du har erfarenhet av Cervikal Auskultation, FUS och att arbeta med trakeostomerade patienter. Som person tror vi att du är en nyfiken, trygg, positiv och lösningsorienterad lagspelare. Du har en hög arbetskapacitet och är flexibel. Vidare tror vi att du har en god samarbetsförmåga och att du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde: 1 september 2023.
Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss

Logopedkliniken har drygt 100 medarbetare och rymmer de flesta logopediska inriktningar för barn och vuxna. Verksamheten bedrivs processinriktat och fokuserar i hög grad på klinisk utveckling. Kliniken tar varje år emot ett stort antal studenter från landets logopedutbildningar. Vi är auktoriserade inom vårdvalet och står för den kompetensutveckling som varje medarbetares uppdrag kräver.Om verksamheten

Vi arbetar inom ramen för vårdval Stockholm, sjukhusavtal och språkförskoleavtal. Förutom huvudmottagningen på Danderyds sjukhus har Logopedkliniken ytterligare åtta mottagningar i närliggande kommuner samt verksamhet inom slutenvården på Danderyds sjukhus och Södersjukhuset. Logopedkliniken har drygt 100 medarbetare och rymmer de flesta logopediska inriktningar för barn och vuxna. Verksamheten bedrivs processinriktat och fokuserar i hög grad på klinisk utveckling och forskning. Logopedkliniken är en del av Verksamhetsområde Neurologis USV-enhet (Universitetssjukvårdsenhet). Kliniken tar varje år emot ett stort antal studenter från landets logopedutbildningar. Vi står för den kompetensutveckling som varje medarbetares uppdrag kräver.
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Legitimerad psykolog till Hjärnskaderehabilitering, Rehab.med. Universitetskliniken, DS, placering Huddinge Sjukhus

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Arbetsterapeut 100% till Vuxenhabiliteringen i Huddinge (Danderyds Sjukhus)

Ortopedkliniken

Leg fysioterapeut/sjukgymnast till reumatologisk rehabilitering

Ortopedkliniken

Arbetsterapeut till Paramedicinska sektionen Danderyds sjukhus

Ortopedkliniken

Leg fysioterapeut/sjukgymnast till område hjärta, Danderyds sjukhus

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Fysioterapeut till Försäkringsmedicinsk utredningsenhet, Danderyds sjukhus