Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Logoped Vuxenhabiliteringen Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities). Kliniken har verksamhet vid Danderyds sjukhus och vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Vi söker en legitimerad logoped till Vuxenhabiliteringen vid Karolinska Huddinge. Vuxenhabiliteringen erbjuder högspecialiserad vård och behandling till vuxna patienter och dennes nätverk, där patienten har stor rörelsenedsättning och/eller intellektuell funktionsnedsättning. Teamet arbetar länsövergripande i nära samverkan med andra professionella aktörer. Teamet består av arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, kurator, logoped, läkare, medicinsk sekreterare och psykolog. Vi arbetar systematiskt att samla och analysera data kring olika sjukdomstillstånd såsom cerebral pares och muskelsjukdomar. Vi bedriver också undervisning, utvecklingsarbete och forskning. Vi har alldeles nybyggda fina lokaler i Novumhuset, beläget invid Karolinska Huddinge. 

 

Arbetsuppgifter:

Som logoped i teamet ansvarar du för att göra kartläggning, bedömning, diagnostisering, behandling, uppföljning och hjälpmedelsförskrivning inom områden som Dysfagi, Oralmotorik och Kommunikation.  Arbetet sker både på kliniken men även i patientens hemmiljö och omgivning. Du har ett nära samarbete med teamet i patientfrågor och med klinikens logopeder i andra professionsfrågor liksom nätverkande med andra aktörer i patientens omgivning.

 

Kvalifikationer: 

Legitimerad logoped, önskvärt med erfarenhet från habiliteringen och/eller patientgruppen. 

 

Övrigt:

Arbetet är självständigt och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som engagemang, intresse för patientgruppen, god förmåga till samarbete. Vi erbjuder dig som medarbetare jobb på en dynamisk klinik med mycket kompetenta och engagerade kollegor och gott samarbetsklimat. Det är en trevlig arbetsplats med goda möjligheter till att bedriva forskning och utvecklingsprojekt. Våra patienter skattar vården mycket högt och de insatser de får hos oss. 

Tjänsten är vikariat på 1 år med god möjlighet till förlängning. 

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Ortopedi

Arbetsterapeut till slutenvård

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.