Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Logopedkliniken söker logoped till språkförskoleavdelningen Violen i Sundbyberg

Logopedkliniken på Danderyds Sjukhus AB driver tillsammans med Sundbybergs stad den integrerade språkförskoleavdelningen Violen på Backens förskola, Sundbyberg.  Den integrerade språkförskoleavdelningen har 12 barn i åldrarna 3-5 år, varav 6 barn med diagnosen generell språkstörning och 6 barn med typisk tal- och språkutveckling. På avdelningen arbetar tre pedagoger och en logoped i nära samarbete kring barnen.  Språkförskoleverksamheten bedrivs i enlighet med avtal skrivna med Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Region Stockholm som kravställer verksamheten. Logopedkliniken söker nu dig som är en engagerad och driven logoped och som vill jobba med barn med generell språkstörning i en förskolemiljö.

Logopedkliniken har cirka 100 medarbetare och kliniken rymmer de flesta logopediska inriktningar för barn och vuxna. Vi har flera mottagningar i norra Stockholm och sju olika språkförskoleavdelningar i olika kommuner i länet. Som logoped på språkförskolan är man del av språkförskolelogopedgruppen på kliniken där det finns flera kollegor.  Arbetet på Logopedkliniken bedrivs processinriktat och verksamheten fokuserar i hög grad på klinisk utveckling. Inom kliniken finns möjligheter till fortbildning i form av klinikkonferenser, seminarier och andra kurser. Tillgång till specialistkompetens inom olika logopediska områden finns bland Logopedklinikens medarbetare. Kliniken är auktoriserad inom vårdvalet. Logopedkliniken står för den kompetensutveckling som uppdraget kräver. 

Arbetsuppgifter:

Arbetet kräver att du trivs med att arbeta i en förskolemiljö och integrera de logopediska insatserna i förskolans dagliga verksamhet. Du bör vara en person som kan styra ditt eget arbete men samtidigt samarbeta med övriga professioner i arbetslaget utifrån gemensamt satta mål.

I uppdraget som språkförskolelogoped ingår att löpande följa och utvärdera barnens språkliga utveckling, sätta individuella språkliga mål för varje barn, genomföra behandling enskilt och i grupp. Logopeden ansvarar också bland annat för utformningen av övningar och bildstöd som ska användas av alla i förskoleverksamheten, handledning av kollegorna i arbetslaget i logopediska frågor samt för teckenutbildning för personal och föräldrar till barnen på förskolan.

Anställningsform:

Vikariat cirka 1 år. Tillträde i april.

Kvalifikationer:

Legitimerad logoped med minst 2 års erfarenhet. Tidigare erfarenhet av arbete med tal- och språkstörning hos barn eller erfarenhet av arbete i förskola är meriterande.

Personliga egenskaper:

Som person tror vi att du är nyfiken och utvecklingsbenägen. Du har förmågan att hitta flexibla arbetssätt och känner dig trygg med att hitta en struktur i din arbetssituation. Vidare tror vi att du har förmågan att snabbt kunna skapa ett förtroende hos patienter och kollegor och att du har ett pedagogiskt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Information om tjänsten lämnas av:  Enhetschef Emmy Hadvall, tel: 08 – 123 558 67

Fackliga företrädare:

 SRAT Växel tel: 08-442 44 60

 

Övrig information:

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdatum 2020-12-06.

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicin

Kurator till Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken

Rehabiliteringsmedicin

Arbetsterapeut till Rehabiliteringsmedicinska universitetskliniken

Logopedi

Erfaren logoped sökes till Logopedklinikens mottagning på Lidingö

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.