Lungsektionen på Danderyds sjukhus söker specialistläkare

Vi söker dig som är dubbelspecialist i intermedicin och lungmedicin eller enbart lungmedicin som tillsammans med oss vill fortsätta utveckla det lungmedicinska området. Vi på lungsektionen ser fram emot att få välkomna en ny medarbetare! Välkommen att skicka in en ansökan och berätta mer om dig själv!

Vårt anställningserbjudande

Lungsektionen är en integrerad del av verksamhetsområde Internmedicin och Infektion och består av en vårdavdelning med 12 vårdplatser samt mottagning inkl konsultverksamhet omfattande ca 2400 besök/kontakter per år.

Vi utreder och behandlar patienter med sjukdomar i pleura, KOL/astma, interstitiella lungsjukdomar, och respiratorisk insufficiens där vi ansvarar för hela vårdkedjan från utredning, initiering av behandling inklusive syrgas och NIV. Patienter som är inlagda på sjukhuset och som är i behov av fortsatt inneliggande utredning för misstänkt lungcancer omhändertas oftast av oss, men poliklinisk utredning ingår inte i vårt uppdrag. Inom verksamheten utförs sedvanliga pleurala ingrepp och bronkoskopier men även thorakoskopier och EBUS. Sammanfattningsvis har lungverksamheten på Danderyds Sjukhus en bred profil och är växande.

Vi söker dig som är specialist i lungmedicin och som har erfarenhet av självständigt arbete inom specialiteten. Du bör ha intresse av undervisning av läkarstudenter och att handleda våra ST-läkare samt ett engagemang och vilja att bedriva utvecklingsarbete.

Deltagande i jourtjänstgöring ingår.

Kvalifikationer

Specialistkompetens i internmedicin och lungmedicin eller enbart lungmedicin. Bred internmedicinsk erfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som samarbetar bra med andra människor, är lyhörd och flexibel. Du hittar lösningar på situationer som uppstår och har en god kommunikativ förmåga. Vidare har du det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

LUS-information

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:

  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning

Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar ansökan.Om verksamheten

Internmedicin och infektion är ett av sjukhusets största verksamhetsområden och har cirka 450 medarbetare. Vi är fördelade på sju vårdavdelningar, två öppenvårdsmottagningar samt en medicinsk akutvårdsavdelning (MAVA) där vi tar emot patienter för initial utredning och behandling. Hos oss på internmedicin och infektion utreder och behandlar vi patienter för några av de vanligaste folksjukdomarna.

Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Hjärt-och fysiologi

ST-läkare till Fysiologkliniken

Danderydsgeriatriken

Spontanansökan underläkare Danderydsgeriatriken

Internmedicin och Infektion

Spontanansökan Underläkare till Internmedicin och Infektion, Danderyds sjukhus