Medicinsk sekreterare till Njurmedicinska kliniken

Inom Njurmedicinska kliniken på Danderyds Sjukhus AB arbetar cirka 150 medarbetare. Verksamhetsområdet består idag av fem enheter, en njurmedicinsk mottagning inkl. peritonealdialys/transplantationsmottagning, en slutenvårdsavdelning samt tre hemodialysmottagningar. Vi har ett bra samarbete mellan enheterna och ett gott arbetsklimat. En personcentrerad vård är viktigt för oss där vi arbetar för ökad delaktighet hos våra patienter. På njurmedicinska kliniken utreds och behandlas patienter med medicinska njursjukdomar i alla stadier av njursvikt.

Om tjänsten

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet, då är den här tjänsten något för dig!

Du arbetar i ett team av medicinska sekreterare som tillsammans jobbar mot klinikens fem vårdenheter. Ett gott arbetsresultat möjliggörs av god kommunikation med övriga yrkeskategorier. Som medicinsk sekreterare är du en viktig del i arbetet för både verksamheten och våra patienter. Du är en viktig länk till att vi tillsammans kan tillgodose våra patienters vårdbehov på bästa sätt! Förutom dina kunskaper i administration och IT så är din förmåga att ge bra service betydelsefull för hur verksamheten uppfattas utåt sett.

I dina arbetsuppgifter ingår dokumentation i TakeCare, DRG-kodning samt på kliniken förekommande arbetsuppgifter för medicinska sekreterare.

Din inskolning kommer att utformas utifrån dina tidigare erfarenheter där din bakgrund i yrket är avgörande för i vilken takt du kommer att introduceras i de olika delarna i arbetet. Möjlighet till god kompetensutveckling finns då gruppen arbetar mot såväl slutenvård som öppenvårdsenheter. Kompetensstege för medicinska sekreterare finns.

Din profil

Vi söker dig som har en godkänd utbildning i Hälso- och sjukvårdsadministration alternativt motsvarande godkänd utbildning till medicinsk sekreterare. Det är meriterande om du även har en DRG-utbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet inom yrket och särskilt önskvärt är om du tidigare har arbetat med DRG. Du har goda kunskaper i medicinsk terminologi och i det svenska språket, såväl i tal som skrift. Erfarenhet av administration och journalsystemet TakeCare är meriterande men inte avgörande. Du får gärna ha erfarenhet av förbättringsarbete.

Vi välkomnar sökande som har ett strukturerat och drivande arbetssätt och som har lätt för att samarbeta och tycker om ett högt arbetstempo. Du ska ha ett logiskt tankesätt och en god kommunikationsförmåga. Som person är du positiv, har ett stort engagemang och motiveras av att arbeta mot verksamhetens mål. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är noggrann och tar eget ansvar. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform: Tillsvidare Heltid 39,5 timmar/vecka

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Rehabiliteringsmedicin

Medicinsk sekreterare till Vuxenhabiliteringen

Rehabiliteringsmedicin

Medicinsk sekreterare till Vuxenhabiliteringen

Hjärt och Fysiologi

Medicinsk sekreterare med hjärtat på rätta stället!

Ortopedi

Receptionist/kassapersonal

Sjukhusgemensam service SGS

eTjänstekortadministratör till Servicecenter på Danderyds Sjukhus AB

Ortopedi

Medicinsk sekreterare till ortopedkliniken

Sjukhusledning

Vi söker en patientvägledare till Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.