Generellt besöksförbud

För att minska risken för smittspridning av covid-19 för Danderyds sjukhus patienter och medarbetare införs ett generellt besöksförbud. Undantag kan göras i särskilda fall.
Mer Info

Medicinteknisk ingenjör till Danderyds Sjukhus

Medicinsk Tekniks uppdrag är att bidra till att sjukhuset kan bedriva god och säker vård. Det gör vi genom att se till att den utrustning som används håller hög kvalitet och är väl underhållen. Det innebär att vi kan garantera patienter och personal en trygg och säker vård. Vår strävan är att genom tillgänglighet och hög kompetens förenkla vardagen för vårdpersonalen. Här arbetar 40 ingenjörer och tekniker inom grupperna Elektromedicin, Radiologi och Sterilteknik. 

Vi söker nu dig som vill arbeta som Medicinteknisk Ingenjör hos oss på Danderyds Sjukhus.

Arbetsuppgifter 

Du kommer att arbeta med medicinteknisk utrustning inom många olika teknikområden. Ditt huvudfokus kommer att vara mot gasutrustning (gasblandare och CPAPer), blod- och vätskeväremare samt infusionsutrustning. Du kommer även vara back-up när det gäller ventilatorer och anestesiarbetsstationer.  

Din huvuduppgift som medicinteknisk ingenjör är att ansvara för service och underhåll samt installation av nätverksansluten medicinteknisk utrustning och sjukhusövergripande system. 

I arbetet förekommer också installation och administration av medicinska datorer och applikationer vilket kräver god IT-kunskap. 

Anställningsform 

Tillsvidareanställning. 

Kvalifikationer 

Högskoleingenjör 180 hp. med inriktning elektronik/medicinsk teknik eller motsvarande utbildning, alternativt minst fem års arbetslivserfarenhet inom relevant område. Tidigare erfarenhet av arbete inom medicinsk teknik är meriterande och erfarenhet av ultraljud- eller övervakningsutrustning är starkt meriterande. 

Behärskar svenska och engelska i tal och skrift. 

Körkort B är ett krav

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är ambitiös, noggrann och som vill arbeta med kritiska utrustningar i en spännande och stimulerande miljö. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är serviceinriktad, drivande, flexibel, lyhörd och har god samarbetsförmåga. God kommunikationsförmåga är ett viktigt redskap för att lyckas i rollen samt att du är en strukturerad person med god ordning som tar initiativ och ansvar inom ditt arbetsområde. 

Vi lägger stort värde vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Övrigt 

Urvalsprocessen sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Välkommen med din ansökan! 

 

 

Publicerad den

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.