Besöksrestriktioner

För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder generella besöksrestriktioner, med vissa undantag.

Mer Info

Miljöhandläggare/undersköterska till Kvinnokliniken, Danderyds sjukhus

Vi söker dig som är undersköterska och har ett stort intresse för miljöfrågor och vill driva och samordna miljöarbetet inom vårt verksamhetsområde Kvinnosjukvård och förlossning!

Arbetsbeskrivning

I uppdraget som miljöhandläggare ingår följande huvuduppgifter:

 • Att samordna miljöarbetet inom verksamhetsområdet
  - Hålla kontakt med verksamhetsområdets chefer och miljöombud, föreslå miljömål och miljöhandlingsplan, ta fram underlag till miljöbokslut och andra miljöredovisningar.

 • Att medverka i egenkontroll
  - Medverka i interna och externa miljörevisioner/inspektioner, bistå chefernas årliga egenkontroll, granska miljöavvikelser.

 • Att kommunicera miljöfrågor inom verksamheten
  - Bevaka och informera om viktiga förändringar inom miljöområdet och pågående miljöarbete inom verksamhetsområdet samt informera nyanställda chefer om verksamhetsområdets miljöarbete.

 • Att vara verksamhetens kontaktperson gentemot sjukhusets övergripande miljöfunktion
  - Delta i miljöhandläggarmöten och vidarebefordra information från/till sjukhusets övergripande miljöfunktion.

 • Att medverka i sjukhusövergripande miljöarbete
  - Delta i införande och underhåll av miljöledningssystem vid sjukhuset, verka för implementering av verksamhetsanpassade rutiner för miljöarbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och har ett stort miljöintresse. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande uppdrag sen tidigare.

Personliga egenskaper

Du som passar för uppdraget har ett genuint intresse för miljöområdet och trivs med att verka i en funktion där du bistår och samverkar med verksamhetschefen och övriga chefer inom specialistområdet: miljö. Egenskaper som vi värdesätter högt är god samarbetsförmåga, positiv inställning och ett öppet bemötande. Vi ser att det är viktigt utifrån uppdraget att ha en god organisationsförmåga och vara bra på att kommunicera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet utifrån de arbetsuppgifter som ingår i rollen.

Övrigt

 • Tillsvidare, heltid.
 • 30% administrativ tid som miljöhandläggare och resterande tid finns möjlighet att arbeta på eftervården, gyn eller förlossningen.


Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!Om verksamheten
Kvinnosjukvård och förlossning är sjukhusets största verksamhetsområde med cirka 580 medarbetare. Vi bedriver akut och specialiserad vård inom både öppen- och slutenvård. Verksamhetsområdet är indelat i sektionerna: gynekologi och obstetrik.

Den gynekologiska sektionen består av en gynekologisk öppenvårdsmottagning, en gynekologisk akutmottagning och en vårdavdelning. Vi har en profilinriktning på benign gynekologisk kirurgi. På vår operationsavdelning utför vi både planerade och akuta ingrepp.
Den obstetriska sektionen omfattar antenatalvård, specialistmödravård, auroramottagning, förlossning, medicinsk eftervård och Hotell BB med återbesöksmottagning. Med drygt 6500 födslar per år är vi en av Sveriges största förlossningsenheter. Förutom stor klinisk verksamhet har vi ett betydande FoUu uppdrag med utbildning och klinisk forskningsverksamhet.

Verksamhetens gemensamma vision är att vi tillsammans ska skapa Region Stockholms mest attraktiva klinik för kvinnosjukvård och förlossning.

Om Danderyds sjukhus
Danderyds sjukhus är ett av landets största akutsjukhus. Hos oss arbetar cirka 4500 personer. I vårt uppdrag ingår utbildning, klinisk forskning och utveckling, bland annat i samarbete med Karolinska Institutet. Det viktigaste för oss är att våra patienter känner sig trygga och säkra och får bästa möjliga vård och behandling. Det målet arbetar vi mot varje dag – tillsammans. Läs mer om oss här

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här


Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Internmedicin och Infektion

Undersköterska sökes för timanställning till lungmedicin

Ortopedkliniken

Undersköterska till Centraloperation Ortopedi Danderyds sjukhus

Radiologi

Undersköterska till Röntgenavdelning på Danderyds sjukhus

Danderydsgeriatriken

Undersköterska natt till geriatriska kliniken Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Timanställda undersköterskor till Diabetes/Endokrin på Danderyds sjukhus

Medicinsk specialistvård

Erfaren undersköterska, Njurmedicin, Danderyds sjukhus

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@regionstockholm.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.