Höjt beredskapsläge och besöksförbud

Sjukhuset är i höjt beredskapsläge på grund av covid-19. Du som är i behov av akut vård ska söka som vanligt, via 1177 eller 112.
För att minska risken för smittspridning av covid-19 råder ett generellt besöksförbud, med vissa undantag.
Viss planerad vård utförs fortfarande och du som har fått en kallelse är välkommen.
Mer Info

Mottagningssjuksköterska till Gastromottagningen på Danderyds Sjukhus

På Danderyds Sjukhus finns en av Sveriges största gastroenterologiska verksamheter. Vi bedriver en högkvalitativ och specialiserad vård av patienter med gastroenterologisk och hepatologisk sjukdomsbild.

Verksamheten

Här är patienten en del av teamet och en stor del av mottagningen är sjuksköterskeledd, vilket ställer höga krav på självständighet och kompetens hos sjuksköterskan. De vanligaste diagnoserna är inflammatoriska tarmsjukdomar, anemi, hepatit och levercirros. Vi arbetar med ständiga förbättringar utifrån ett patientfokuserat perspektiv. Sjuksköterskan ansvarar för att planera och kontinuerligt utvärdera omvårdnaden. Vi arbetar i team bestående av patient, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare samt dietist, kurator, sjukgymnast och arbetsterapeut vid behov. Vi använder TELE Q för att strukturera och effektivisera vår redan höga tillgänglighet.

 

Arbetsuppgifter

Patienterna kommer till mottagningen för nybesök, återbesök, behandling eller på informationssamtal. Det förekommer även daglig telefonrådgivning. Hos oss arbetar vi i team med att utreda, diagnostisera och behandla patienter med gastroenterologiska och hepatologiska sjukdomstillstånd. Vi utför järnbehandlingar, biologiska behandlingar, blodtappningar och aferes behandlingar. I jobbet ingår att dagligen hantera inkommande remisser samt gör bedömningar över telefon, liksom bokar in patienterna i vårt bokningssystem. Vi använder oss av journalsystemet Take Care. Det förekommer även delegeringar så att sjuksköterskan självständigt kan justera läkemedelsdoser. Vissa besök inkluderar endoskopisk undersökning där vi som omvårdnadspersonal assisterar vid sigmoideoskopi.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med ett starkt intresse för omvårdnad där du sätter patienten i fokus. Är du nytänkande och flexibel kommer du att trivas bra i vår arbetsgrupp. Vi ser att du har erfarenhet inom gastroenterologi och hepatologi samt tidigare erfarenhet av kvalificerad telefonrådgivning inom dessa områden.  Det är meriterande om du har arbetat inom mottagningsverksamhet, samt om du har erfarenhet av endoskopiassistans. Vi värdesätter god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och strukturerad och är inte rädd för självständigt arbete eller nya utmaningar. Intresse för kvalitets- och utvecklingsarbete är en tillgång, liksom en positiv attityd.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 40:00 timmar/vecka

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Danderyds sjukhus har ett friskvårdsbidrag på 2000kr/år. Urval sker löpande under ansökningstiden. Vi ser till personlig lämplighet vid en anställning hos oss. Om du har frågor, tveka inte att höra av dig!

Kontakt:


Annelie Söderström, Vårdchef
08-123 583 07

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet Fackexpedition
08-123 57 00 00

 

Publicerad den

Liknande jobb

Titel Ansök senast

Anestesi- & Intensivvård

Sjuksköterska IVA, natt alt treskift Danderyds Sjukhus

Rehabiliteringsmedicin

Sjuksköterska till Högspecialiserad Hjärnskaderehabilitering

HR

Traineeprogram för sjuksköterskor med rotationstjänstgöring, Danderyds sjukhus

Hjärt och Fysiologi

Sjuksköterska NATT till avd 94 Hjärtkliniken, Danderyds sjukhus

Kvinnosjukvård & Förlossning

Barnmorska till förlossningen, Danderyds Sjukhus

Radiologi

Röntgensjuksköterska till Danderyds Sjukhus AB

HR

Timanställda sjuksköterskor/specialistsjuksköterskor/barnmorskor till Danderyds Sjukhus

Njurmedicin

Sjuksköterska som klinisk ledare till Njurmedicin

Kontakt

Om du har frågor om jobb-möjligheter inom ett specifikt verksamhetsområde eller vill skicka en spontanansökan är du välkommen att mejla till rekrytering.ds@sll.se där du anger i rubriken vad det är för typ av tjänst det gäller.