Nattsjuksköterska till högspecialiserad vård i Njurmedicin

Är du sjuksköterska och är intresserad av att arbeta natt där du känner dig trygg och vill och där du kan utvecklas? Varmt välkommen till oss på Njurmedicin!

Vårt anställningserbjudande


 • Individuellt introduktionsprogram på 4–5 veckor.
 • En personligt anpassad inskolning efter dina tidigare erfarenheter och behov.
 • Inskolning inom ett specifikt kunskapsområde där du erhåller kompetens att utföra peritonealdialys.
 • Kompetensutveckling inom njurmedicin genom föreläsningar och våra interna utbildningar.
 • Handledarutbildning 7,5 högskolepoäng.
 • Plats i team som ser till att alla mår bra på jobbet och lyckats med sina uppdrag och där du får kontinuerligt stöd från våra erfarna sjuksköterskor.
 • Dubbel natt-ob ersättning.
 • Kvarstannande bonus på 40 timmar / år om du stannar mer än ett år inom Region Stockholm.
 • Möjlighet att få personalbostad under en viss tid.
 • Friskvårdbidrag.

Arbetsbeskrivning

I Sverige beräknas 10 % av befolkningen ha någon form av njursjukdom, det är en av de stora folksjukdomarna. På vår avdelning vårdar vi både kroniska och akut insjuknade patienter. Vårdtiden är 4–5 dygn i snitt.


Du vårdar både kroniska och akut sjuka patienter oavsett njursjukdom, stadium och behandling. Arbetet på vårdavdelning njurmedicin 1 innebär du vårdar våra patienter med behov av inneliggande vård. Utredningar, anemibehandling, behandling av infektioner, metabola rubbningar och elektrolytrubbningar, hypertoni och handläggning av uremiska symtom är vanligt förekommande.

Patienterna har ofta en samsjuklighet, vården är komplex och patientens kontakt med vården blir ofta livslång. Du träffar patienter under alla stadier av sin njursjukdom och får följa dem på sin resa genom livet. Vi arbetar enligt ett personcentrerat förhållningssätt där patienten och de närstående är en naturlig del av teamet.

Vi söker dig som:

 • Är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i sitt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.
 • Har lätt att anpassa sig till ändrade omständigheter och snabbt kan ändra synsätt och förhållningsätt. Ser möjligheter i förändringar.
 • Arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
 • Ta ansvar för din uppgift och själv strukturerar sitt angreppsätt samt driver processer vidare.
 • Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt lägger stor vikt vid att leva upp till dessa.

Kvalifikationer

Krav

:

 • Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård.
 • Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet inom akutsjukvård/ njurmedicin.


Övrigt

Vi går igenom inkomna ansökningar efter hand och kommer att kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 1. CV
 2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall
  - Personliga brev (frivilligt)
  - Yrkeslegitimation

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!



Om verksamheten

Medicinsk specialistvård har cirka 300 medarbetare. Kliniken inkluderar Njurkliniken, Diagnostiskt centrum, Endokrinsektionen, Reumatologiska kliniken, Gastroenterologiska sektionen och Hudkliniken. Inom verksamhetsområdet finns tre vårdavdelningar och vi har en omfattande öppenvårdsverksamhet som innefattar dialysmottagningar. Utöver ovannämnda uppdrag har verksamhetsområdet ett undervisnings- och forskningsuppdrag som bedrivs i samarbete med bland annat institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyds sjukhus - Karolinska Institutet (KIDS).
Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning.

Om Danderyds sjukhus

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022.

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år.

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm


Publicerad den

Liknande jobb

Lediga jobb
Titel Ansök senast

Akutmottagningen

Verksamhetschef till VO Akutsjukvård på Danderyds sjukhus

Akutmottagningen

Medicinsk sekreterare till Danderyds akutmottagning

Hjärt-och fysiologi

Processansvarig Sjuksköterska till Hemostasprocessen på Hjärtkliniken

Kirurg- och Urologkliniken

Bemanningskoordinator till ett välfungerande team!

Medicinsk specialistvård

Mottagningssjuksköterska till Gastromottagningen, Danderyds sjukhus

Hjärt-och fysiologi

Processansvarig Sjuksköterska till Kärlprocessen på Hjärtkliniken